Izvor: HappyBSC
03.07.2020 u 07:39
0

BEOGRAD OD JUTROS POD NOVIM MERAMA: Noćni klubovi i splavovi u novom radnom vremenu, KAZNE ZA NENOŠENJE MASKI

Predsednik Vučić, shodno situaciji sa koronovirusom u Beogradu, juče je obelodanio nove mere u borbi protiv epidemije koje se tiču glavnog grada.

Kako je predsednik sinoć saopštio, biće zatvoreni na dve nedelje splavovi i noćni klubovi u periodu od 23 do 06 časova ujutru, kao i kafići koji nemaju baštu. Takođe, najavio je zatvaranje studentskih domova na period od dve sedmice, ali i kazne za nenošenje maski. 

Od ponedeljka za uvode se kazne  za one koji u tržnim centrima i javnom gradskom prevozu ne nose maske. Svi koji ne poštuju ovu meru platiće kaznu između 5.000 i 6.000 dinara. U zatvorenom prostoru biće dozvoljeno okupljanje do 100 ljudi, a na otvorenom 500 ljudi.

Vučić je dodao da će ako ove najnovije mere  ne budu dovoljne ići će se na dodatne mere.

„Voleo bih da imamo povoljniju situaciju, najveći problem je Beograd, 82,5 posto zaraženih je u Beogradu“, rekao je Vučić objašnjavajući da u Beogradu živi 22 posto stanovništva Srbije i da je Beograd novo žarište.

Predsednik je najavio da će se čekati 4 dana da bi se videlo da li će navedene mere u Beogradu dati rezultate, a ako ne dođe do poboljšanja situacije, ne bežeći od lične odgovornosti za sprovođenje najtežih mera, spreman je da ide i na naredni korak jer je zdravlje ljudi najvažnije, naglašava.

„Ako u naredna 4 dana mere ne daju rezultate zatvoriće se Beograd“, kaže.

Na pitanje šta će biti ako korona ugrozi dodatno ekonomiju i da li se razmišlja o novom paketu ekonomskih mera rekao je:

– Da vadimo iz ćupa? Nemamo. Taj novac nemamo – rekao je Vučić i naveo da niko više u svetu, pa ni Srbija jednostavno nema novca za nove mere.

– Neće biti novog paketa pomoći za privredu, jer mi nemamo novca koji možemo izvući iz ćupa i deliti. Mi dnevno na testove potrošimo milion evra, a ovo ne traje jedan dan. To su ogromni troškovi, ali država se dobro drži i u svemu uspeva – rekao je Vučić.

Iako je sinoć najavio zatvaranje studentskih domova, kao poslednja vest stiglo je da je predsednik Vučić ipak odlučio da studenti ostanu u studentskim domovima uz nalaženje rešenja za povećanje epidemioloških mera. Ovo rešenje je pronađeno posle razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i studenata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter