Izvor:
25.04.2017 u 19:43
0

BIZARNO UBISTVO: Divlje svinje usmrtile tri ISIS-ova militanta!

Divlje svinje navodno su ubile tri ISIS-ova borca na njihovoj farmi u Iraku, javljaju tamošnji mediji.

Militanti su pokušavali da uklone svinje s farme u Kirkuku kada su one "pobesnile" i napale ih. Jedan od izvora izjavio je da su se ostali članovi ISIS-a "osvetili divljim svinjama" nakon fatalnog napada.

Nije jasno kako su ih točno svinje ubile, ni kako su se drugi militanti "osvetili".

Dok traje borba za Mosul, ISIS bi već mogao imati novo uporište

ISIS kontrolira područja oko Kirkuka od 2014. godine i nekoliko hiljada civila je navodno od tada pobeglo iz regije. Pre 6 meseci iračke snage su pokrenule operaciju preuzimanja Mosula, koji se smatra poslednjim iračkim uporištem ISIS-a.

Međutim, strahuje se da bi ofenziva mogla dovesti do regrupiranja militanata, a novo uporište bi im mogao postati upravo Kirkuk. Tamošnje lokalne snage neprestano pozivaju vladu na oslobođenje teritorija od ISIS-a, ali sva sredstva su uložena u borbu za Mosul.

Militante se optužuje da ubijaju civile koji pokušavaju iz regije doći do izbegličkih kampova.B

index.hr
Foto: Twitter/24sata_HR

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter