Izvor:
09.05.2019 u 15:47
0

BORBA ZA SARAĐIVANJE TRAMPA SA DEMOKRATAMA :Potez koji bi mogao uključiti pretnju!

Dom Demokrata se bori za agresivniju kampanju kako bi naterali Donalda Trampa da sarađuje sa njihovim istragama.

Potez koji bi mogao uključiti pretnju zatvorskim službenicima,ukidanje njihovih plaćanja i smenjivanje predsednika

Demokrate i lideri osećaju novu hitnost da potvrde svoju moć kao ravnopravnu granu vlade.

Oni koji su ranije pozivali na oprez sada kažu da je opoziv neizbežan.

Ako nas činjenice dovedu do tog cilja,neka bude tako. rekao je predstavnik Steni H. Hoier iz Marilanda. On je rekao da Demokratski lideri i predsednici šest odbora koordiniraju i nada se da će biti holistička strategija za javnost.

Možda najveće prikrivanje bilo kog predsednika u američkoj istoriji. – naglasio je Hoier.

Među mogućnostima koje razmatraju je da objedine navode o nepoštovanju suda za višestruke službenike Trampove administracije u sveobuhvatni paket koji bi se mogao proslediti Saveznom okružnom sudu, u velikoj meri na način na koji je Kongres tražio od sudova da prisili predsednika Ričarda M. Nikona da preda snimke njegovih razgovora u Ovalnom uredu.

Nikonovo odbijanje da to uradi dovelo je do opoziva, ali ukoliko sudovi ne odluće dauvedu rezoluciju o nepoštovanju suda, neće imati "zube" i sudskim postupcima treba vremena.

Predsednica Pramila Jaiapal, demokrata iz Vašingtona i predsednica Kongresnog progresivnog kluba, izjavila je da neće biti spremna na čekanje.

Ovo je zaista opasan i nepredviđen skup akcija koje predsednik preduzima. – rekla je Jaiapal.

Takođe je dodala da će odluka demokrata o tome da li će početi formalne rasprave o opozivu postati jasnije nakon što budu imali još tri tačke podataka.

Postoji još nekoliko delova koje moramo videti. – rekla je Jaiapal.

Razgovori i glasanje Pravosudnog odbora, u sredu će održati oštru eskalaciju tenzija između demokrata i Bele kuće od objavljivanja Muelerovog izveštaja.

Izveštaj nije našao dokaze da se Tramp urotio sa Rusijom kako bi uticao na izbore 2016. godine.

Naveo je najmanje deset načina na koje je Tramp mogao ometati Mulerovo istraživanje.

Nakon objavljivanja izveštaja predsednica Nensi Pelosi iz Kalifornije i druge vodeće demokrate pozvali su oprez na opoziv.

Obećali slu niz saslušanja kako bi Amerikanci mogli proceniti dokaze da je Mueler prikupio za sebe .

Postupak bi trebao biti dvostranački. izjavila je Pelosi.

Kako je Tramp pokušao da spreči Kongres da prikupi činjenice, raspoloženje u klubu se promenilo, rekle su demokrate.

– Dobili smo naraciju od našeg rukovodstva da smo svi izabrani za zdravstvenu zaštitu i ekonomiju, ali smo takođe izabrani da nametnemo kontrolu i ravnotežu predsedniku koji je neproveren i neuravnotežen. – rekao je predstavnik demokrata Virdžinije Gerald E. Konoli.

Mislim da postoji sve veća frustracija među mojim biračima i moramo nešto učiniti. dodao je predstavnik demokrata Kalifornije Džek Speir.

Partijski lideri istražuju sve pravne i proceduralne opcije.

Trebalo bi da stavimo ljude u zatvor rekao je Konoli.

Sa liberalnim demokratama, uključujući i predsedničke kandidate kao što je senatorka Elizabet Voren koja poziva na opoziv. Dom Demokrata oseća intenzivan pritisak sa levice.

Ne možemo govoriti o tome da se mora pojaviti više činjenica. Prošli smo tu fazu, ljudi žele odgovornost istakao je osnivač Komiteta za progresivnu promenu kampanje liberalne zagovaračke grupe Adam Grin.

Jedan slučaj se već kreće kroz pravni sistem.

Happytv.rs
Foro: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter