Izvor:
09.05.2019 u 15:33
0

IRANSKI NUKLEARNI SPORAZUM: Evropske sile odbacuju „ultimatum“!

Predstavnici evropske sile su izjavili da si u dalje posvećeni iranskom nuklearnom sporazumu ali da "odbijaju bilo kakve ultimatume" iz Teherana kako bi sprečili dalji kolaps.

Iran je u sredu objavio kako će se delimičo držati nuklearnog sporazum apotpisanog 2015. zbog sankcija na naftu koje su SAD uvele prošle godine.

Takođe je zapretila da će povećati prodaju i proizvodnju obogaćenog uranija, ukoliko SAD ne suspenduje odluku za 60 dana koju je saopštio iranski predsednik Hasan Rohani.

Prema nuklearnom sporazumu, poznat kao Zajednički sveobuhvatni plan JCPOA, Iran se složio da ograniči nukleranu aktivnost u zamenu za oslobađanje od sankcija.

Iranska ekonomija zapala je u duboku recesiju, vriednost njene valute pala je na rekordno niskom nivou, a godišnja stopa inflacije se učetvorostručila.

Šef inostrane politike Eu Federika Mogerini i ministri spoljnih poslova Francuske , Nemačke, Velike Britanije naglasili su da je sporazum bio" ključno dostignuće na sprečavanju zloupotrebe nuklearnog oružja,što je u interesu svih zajednica"

Happytv.rs
Foto: Twitter/IrnaEnglish

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter