Izvor:
28.09.2018 u 10:39
0

BUDUĆNOST VOJNOG VAZDUHOPLOVSTVA SAD DOBILA POHVALU OD TRAMPA: Američki avion F-35B prvi put upotrebljen u borbi! (VIDEO)

Vojni borbeni avion F-35B prvi put je upotrebljen u Avganistanu protiv fiksne talibanske mete, saopštili su američki vojni zvaničnici.

– Tokom misije, F-35B izveo je napad kao vid podrške operacijama američkih trupa na kopnu i bio je uspešan – potvrdile su mornaričke snage.

Avion F-35B je najskuplji sistem oružja u istoriji, a njegov razvoj je bio opterećen višestrukim kašnjenjem proizvodnje.

Glavni konstruktor proizvođača aviona "Lokid Martin", kaže da taj avion predstavlja budućnost vojnog vazduhoplovstva, kao i da se radi o smrtonosnom i svestranom avionu koji kombinuje sposobnosti prikrivanja, supersoničnu brzinu, ekstremnu agilnost i najsavremeniju tehnologiju senzorske fuzije.

Avion F-35B je jedan od tri varijante aviona F-35 i jedini koji može da sleće vertikalno kao helikopter, a takođe može da sleti na mnogo manje prostora nego drugi borbeni avioni.

Avion F-35B favorizuje predsednik Donald, Tramp koji je nekoliko puta hvalio avion zbog mogućnosti da bude nevidljiv.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter