Izvor:
15.04.2017 u 00:57
0

BURA NA KOREJSKOM POLUOSTRVU: Dođe li do rata, evo gde će Kim Džong Un udariti Amerikance!

Severna Koreja zapretila je da će izvesti preventivni napad na američke vojne baze u Japanu i Južnoj Koreji, kao i na predsedničku rezidenciju u Seulu u slučaju agresije SAD, saopštili su u petak predstavnici Generalštaba Korejske narodne armije.

Severnokorejska vojska je zapretila i uništenjem nosača aviona „Karl Vinson“.

Kako je naveo predstavnik Generalštaba Korejske narodne armije, odgovor Severne Koreje podrazumeva i „iznenadni preventivni napad“ na kopnu, moru i iz vazduha.

Kao mogući objekti za napad severnokorejske armije navedene su vojne baze SAD u Osani, Kunsani i Pjonteku, kao i predsednika rezidencija „Čonvade“ koja će, kako je zapretio severnokorejski generalštab, „biti pretvorena u pepeo za nekoliko minuta“.

Predstavnik Generalštaba je upozorio da ne treba zaboraviti da su rakete Severne Koreje usmerene na baze SAD u Japanu, kao i na samoj američkoj teritoriji.

Situacija u vezi sa Severnom Korejom zaoštrila se nakon što se Korejskom poluostrvu približila grupa američkih vojnih brodova na čelu s nosačem aviona „Karl Vinson“, pošto su nakon napada američkih krstarećih raketa na Siriju mediji počeli aktivno da razvijaju temu mogućnosti istih takvih dejstava protiv Severne Koreje.

„Što se više približavaju veliki ciljevi, među kojima je i nuklearni nosač aviona, to će efikasniji biti uništiteljski napad“, navedeno je u saopštenju.

Predsednik SAD Donald Tramp nedavno je saopštio da je moguća bilo koja varijanta rešavanja nuklearnog i raketnog problema Severne Koreje.

Američki lider je saopštio predsedniku Kine Si Đinpingu prilikom njegove posete SAD da ukoliko Peking ne pomogne da se prekine nuklearni i raketni program Pjongjanga, Amerika će naći način da to učini sama, bez Kine.

sputnjik.rs
Foto: Twitter/Reuters, Twitter/The Indian Express

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter