Izvor: Blic.rs
13.08.2020 u 16:50
0

ČASOVI FIZIČKOG IZ DRUGOG UGLA: Decu će ZABOLETI GLAVA

Najviše promena, ali i najviše problema u novoj školskoj godini nastavnici i direktori škola bi mogli da imaju sa časovima – fizičkog vaspitanja! Razlog nije teško dokučiti, pošto će đaci biti mnogo bliži jedni drugima nego dok sede u klupama.

Već na prvi pogled je jasno da će ove godine biti mnogo više teorije, a manje prakse.

– Fizičko, kao što znate, obuhvata i zdravstveno vaspitanje, a plan je da se govori mnogo o epidemiji – rekao je juče ministar prosvete Mladen Šarčević.

Dok vreme bude dozvoljavalo rad napolju manje će biti problema, ali kada zima natera đake i nastavnike u sale…

– Kolektivni sportovi ne mogu da se tolerišu, isključivo vežbanje na distanci. Sada je virus prisutan, možda će se i pravila menjati zavisno od situacije – objasnio je dr Predrag Kon, član Kriznog štaba i definitivno neko ko se najviše zauzeo oko donošenja epidemioloških mera u školama i vrtićima.

Kako je dodao, nema kolektivnih sportova, ali ni skandiranja, navijanja…

SAZNAJTE JOŠ

ISPOVEST TANJE SAVIĆ O MUŽU KOJI JOJ JE OTEO DECU: Jecala u suzama i OVO poručila! (VIDEO)

BOL I JAUCI ZA MLADIM ŽIVOTIMA: Supružnici UGUŠILI četvoro dece, tela pronađena u garaži kuće!

Srbija sa četiri košarkašice u Evroligi, čeka se Vasić

– Baš kao i kod pevanja i ovde može da se poveća izlučivanje virusa ako je neko zaražen – rekao je dr Kon.

„Na fizičkom nema kolektivnog sporta, a za individualne sportove (gimnastika i sl.) treba proveriti uslove (veličina sale, mogućnost prirodne ventilacije i sl). Nastavu fizičkog vaspitanja treba organizovati na otvorenom kada god je to moguće i realizaciju nastavnog programa tako da se izbegne bliski kontakt odnosno održi fizička distanca od najmanje dva metra u svim pravcima“, navodi se u Uputstvu o merama zaštite zdravlja učenika i zaposlenih, za osnovne i srednje škole.

Ukoliko se časovi organizuju u sali za fizičko treba obezbediti nastavni program koji će omogućiti održavanje fizičke distance. Ukoliko sala ima dva ulaza iskoristiti ih za podelu učenika u grupe u cilju smanjenja gužve. Pre i posle svakog časa neophodno je dezinfikovati zajedničke predmete (sprave, lopte i sl.), očistiti/oprati salu i provetriti je.

Dakle, oni đaci koji se budu odlučili da dolaze redovno u školu moraće da se zadovolje gimnastikom, eventualno trčanjem, vežbama, na fudbal ili košarku do daljnjeg mogu da zaborave! Što im svakako neće biti po volji.

A oni koji se budu opredelili za onlajn nastavu, e njima će tek fizičke aktivnosti biti ravne nuli.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter