Izvor: Republika.rs
13.08.2023 u 09:06
1

CENE NEKRETNINA U PADU: U ovom delu Beograda kvadrat najpovoljniji!

Cene izdavanja stanovanaglo su skočile dolaskom Rusa i Ukrajinaca. Takođe su skočile i cene kad je u pitanju kupovina nekretnina.

Nema ko nije prognozirao kada će biti pad cena. Analitičari, prodavci, kupci, studenti… Maltene svi pomno prate situaciju ovih cena, ali izgleda da je pomeranje stranaca ka unutrašnjosti konačno dovelo do korigovanja cena.

Pad cena stanova obrazložila je Davorka Tasić, stručnjak za nekretnine.

NIJE BEOGRAD, NI NOVI SAD, A NI NIŠ: U ovom gradu u Srbiji je prodat najskuplji poslovni prostor, kvadrat više od 20.000 evra

– Cene su zaista niže u odnosu na prošlogodišnji bum, kada je bila navala stranih državljana. Tada smo imali situaciju da su i kirije naglo porasle. Međutim, deo stranaca se povukao iz Beograda ka unutrašnjosti, samim tim je došlo do praznih objekata. Kirije su u padu, mada i dalje nisu došle na onaj naš normalan nivo – kaže Tasićeva.

Cene stanova na beogradskim opštinama i dalje su vrtoglavo visoke, ali prema rečima agenata za nekretnine, Surčin je lokacija u kojoj će ulaganje u nekretnine u budućnosti biti itekako isplativo. Trenutno se nekretnine na ovoj lokaciji mogu naći po povoljnim cenama. Zbog izgradnje i urbanističkih planova koji treba da se dese u toj prigradskoj opštini, u ne tako dalekoj budućnosti, cene bi mogle samo da skaču.

– U Surčinu mogu sada da se nađu povoljniji kvadrati – ističe jNikola Čobić, agent, i dodaje da je to opština sa dobrom infrastrukturom, na kojoj se još dodatno radi, ali i sa dobrom povezanošću sa ostatkom Beograda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “CENE NEKRETNINA U PADU: U ovom delu Beograda kvadrat najpovoljniji!”

  1. Treba jos vremena da cene padnu, ja se iskreno nadam da će i novogradnja uskoro biti u padu. treba pratiti kretanje cena neke od agencija solis, 4zida, ns…jer samo tako je možda moguće kupiti nekretninu povoljnije, ali ne onda kada i kupovna mož opadne ili novac devalvira

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter