Izvor: SPUTNIK SRBIJA
28.07.2023 u 16:37
0

ŠOKANTNO: Nekretnina u Srbiji plaćena skoro 5 MILIONA EVRA

Najskupla cena kvadrata iznosi 9.495 hiljada evra, pokazuju podaci republičkog geodetskog zavoda navodi SPUTNIK

Najveća cena u drugom kvatralu ove godine postignuta je za stanove u Beogradu, gde je najskuplji kvadrat prodat po ceni od 9.495 evra na lokaciji Beograd na vodi, saopštio je Republički geodetski zavod.
hitno prevezen u bolnicu!
Za neverovatnih 2.011.273 evra kupljen je stan na Novom Beogradu, njegova površina iznosi 344 kvadrata. Kuća od 4.802.000 evra prodata je na Savskom vencu, piše dalje Sputnik. Za najskuplje plaćeno parking mesto ozdvojeno je 58.400 evra.
U drugom kvartalu ove godine u Srbiji je kupljeno 30.548 nekretnina, za njihovu kupovinu je potrošeno 1,7 milijardi evra, a najveći udeo u ukupnom prometu nepokretnosti, 962,3 miliona evra, zauzimali su stanovi čije je učešće u ukupnoj prometovanoj vrednosti iznosilo 58 odsto, pokazuje izveštaj Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) o tržištu nepokretnosti za ovaj period.
U glavnom gradu je sklopljeno i najviše kupoprodajnih ugovora, 7.548. Kada je reč o načinu plaćanja, sedam procenata svih prometovanih nepokretnosti u Srbiji plaćeno je iz kredita, što je pet procenata manje nego lane, a iz kreditnih sredstava najviše su plaćeni stanovi, ukupno 16 odsto.
Iz Republičkog geodetskog zavoda ocenjuju da je u našoj zemlji, posle dvogodišnjeg veoma dinamičnog rasta, koji je usledio nakon izbijanja pandemije korona virusa, došlo do stabilizacije i smirivanja na tržištu nekretnina. Dodaju da inflatorni pritisci u Srbiji i u Evropskoj uniji (EU) slabe, što se odražava i na tržište nepokretnosti u Srbiji.
Navode i da istovremeno udeo delimično regulisanog tržišta, odnosno promet nekretnina koje nisu upisane u katastar nepokretnosti, u ukupnoj vrednosti nastavlja da raste i iznosi 34 odsto od ukupnog prometa. Pored stabilizacije i smirivanja aktivnosti na tržištu nepokretnosti u Srbiji, u drugom kvartalu 2023. je došlo i do umerenijeg rasta cena stanova, naveli su iz Republičkog geodetskog zavoda.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter