Izvor: Kurir.rs
28.07.2023 u 15:49
0

„SEVERININIM NASTUPOM, NAMERNO SE IŠLO NA KOMPROMITACIJU NJEGOŠA!“ Mićović: To je kratka pamet i nema veze sa divotnicom iz pesme

Povodom 210 godina od rođenja Njegoša, performans crnogorskog slikara Dimitrija Popovića, održan je u Biljardi (Njegoševoj rezidenciji) na Cetinju. Zamisao je bila da se predstavi grafička mapa “Oreol mikrokozma“ i performans ”Noć skuplja vijeka.

Za sve ovo je angažovana hrvatska pevačica Severina Vučković. Ovaj performans izazvao je oštre reakcije u javnosti. Ovim povodom govorio je književnik iz Nikšića, Milutin Mićović.

– Cetinje se ističe po antispstvu i anjtinjegoševstvu, po svemu što razara naše korenje i našu narodnu sabornost, kao i istinsko razumevanje Njegoša. Nije vredna pažnje ta priča jer Severina asocira na blud. To je u istoriji kulture poznato. Postojale su u Antici kurtizane i hetere, danas postoje tako te lepe žene koje sablažnjavaju svojom golotinjom – rekao je Mićović i dodao.

– To ne može da se dovede u vezu sa Njegošem, osim ako se ima u vidu uračunata kompromitacija sa njegovom divotnicom koja se javla ispod vedrog neba, lakim hodom, koja leti. Dakle postoji sloboda tumačebnja, to se ne poriče, ali to uvek ima neku nameru i iza toga stoji kratka pamet.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter