Izvor: Alo.rs
05.07.2023 u 14:00
0

ISPRAĆAJ DEDA ĐORĐA: Čuvar Zejtinlika biće sahranjen sutra u Solunu uz državne i vojne počasti

Đorđe Mihailović, čuvar srpskog vojnog groblja Zejtinlik u Solunu, biće sahranjen sutra u Solunu u 12 sati po lokalnom vremenu, potvrdio je ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević. On je naglasio i da će odlukom vlade u Atini, deda Đorđu biti odata vojna počast.

Kako je rekao on će, po sopstvenoj želji, biti sahranjen u grobnici pored svog oca i dede.

– Dobili smo dozvolu za to od grčkih vlasti. To je bila i deda Đorđeva želja – rekao je Spasojević.

ČUVAJ IH TAMO NEGDE, NA LEPŠEM MESTU: PREMINUO ČUVAR „ZEJTINLIKA“ ĐORĐE MIHAILOVIĆ, OVO MU JE BILA ŽIVOTNA ŽELJA – DAČIĆ SAOPŠTIO TUŽNU VEST ZA ČITAVU NACIJU (FOTO)

On je naglasio i da će odlukom vlade u Atini, deda Đorđu biti odata vojna počast.

– Sve što ide uz te prilike, a sviraće počasni orkestar gardista – rekao je ambasador.

Dodao je da će u ime Vlade Srbije deda Đorđa na poslednji počinak ispratiti državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić.

U utorak je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potvrdilo da će država Srbija snositi sve troškove sahrane Mihailovića.

Đorđe Mihailović, koji je čuvao sećanje na stradanje srpskih vojnika na Solunskom frontu kao „sveti gral i luču života“, preminuo je u nedelju u 96. godini.

On je rođen u Solunu 1. maja 1928. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter