Izvor: Kurir.rs
05.07.2023 u 21:32
0

MINISTAR SELAKOVIĆ NE IDE PRAZNIH RUKU NA SAHRANU DEDA ĐORĐA: Ono što će poneti na Zejtinlik ima jaku simboliku

Deda Đorđe Mihailović, čuvar srpskog vojnog groblja Zejtinlik u Solunu, biće sahranjen sutra na ovom groblju u 12 sati po lokalnom vremenu, rekao je Dušan Spasojević, ambasador Srbije u Grčkoj.

ČUVAJ IH TAMO NEGDE, NA LEPŠEM MESTU: PREMINUO ČUVAR „ZEJTINLIKA“ ĐORĐE MIHAILOVIĆ, OVO MU JE BILA ŽIVOTNA ŽELJA – DAČIĆ SAOPŠTIO TUŽNU VEST ZA ČITAVU NACIJU (FOTO)

– Đorđe će po sopstvenoj želji biti sahranjen u grobnici pored svog oca i dede. Dobili smo dozvolu za to od grčkih vlasti. Odlukom vlade u Atini deda Đorđu će biti odata vojna počast, sve što ide uz te prilike, sviraće počasni orkestar gardista, a tu će biti i pripadnici Garde Vojske Srbije – kazao je Spasojević i dodaje da će u ime Vlade Srbije Đorđa Mihailovića na poslednji počinak ispratiti državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić.

Sahrani će prisustvovati i Nikola Selaković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koji će na sahranu poneti tri grumena zemlje.

– Jedan grumen je iz Srbije, drugi iz Crne Gore i treći iz Republike Srpske. Deda Đorđe je imao želju da dobije srpsko državljanstvo i srpski pasoš. Ta želja mu se ispunila, ali želimo da naš čuvar srpskog vojnog groblja na Zejtinliku simbolično bude sahranjen i srpskom zemljom. Zato će ministar poneti grumen zemlje iz Srbije, ali i Republike srpske i Crne Gore gde takođe žive Srbi u velikom broju – kaže izvor i dodaje:

– Zemlju iz Republike Srpske ministru je poslao Siniša Vidović, zamenik predsednika Ujedinjene srpske i savetnik predsednika Narodne skupštine Republike Srpske, dok je grumen iz Crne Gore stigao od Vladislava Bojovića, direktora Direktorata za plaćanje u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter