Izvor: TANJUG
01.06.2022 u 11:20
0

DANAS ISPLATA! Ministar Mali saopštio da će 100 evra dobiti 400.000 mladih

Isplata novčane pomoći mladima od 16 do 29 godina u iznosu od 100 evra je počela, a ministar finansija Siniša Mali kaže da će danas na račune 400.000 mladih koji su se prijavili, leći taj novac.

Mali je rekao da će svim mladima koji su se prijavili za podršku države, kojih je više od 1,1 milion, što je za 43.748 više nego u prvom krugu, novac biti uplaćen u naredna tri dana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Danas ćemo uplatiti na račune 400.000 mladih, sutra na 400.000 i preostalo prekosutra- kaže ministar podsećajući da država građanima od 2020. godine pruža podršku.

Prema njegovim rečima, država je ove godine isplatila i najveću pomoć penzionerima ikada, a proteklog meseca uplaćeno je jednokratno i po 10.000 dinara zdravstvenim radnicima.

Prema njegovim rečima, rezultati u naplati PDV-a su mnogo bolji nego što se očekivalo.

-Planirali smo deficit u prvih pet meseci 121 milijardi dinara, a imamo 50 milijardi bolji rezultat nego što smo očekivali. I poljoprivrednicima smo povećali subvencije- dodao je Mali.

Kada je reč o makroekonomskom indikatoru, ministar kaže da imamo 4,4 odsto rast BDP-a u prvom kvartalu, dok je udeo javnog duga u BDP na današnji dan na 52 odsto.

Ukazujući na to da je trenutna nezaposlenost 10,6 odsto, Mali kaže da uprkos krizi u prethodne tri godine imamo bolji rezultat danas.

-Država je i dalje stabilna uprkos tri godine krize. Ekonomija pokazuje otpornost na krizu, ali da je sve odlično, nije. Borimo se sa ogromnom krizom, ali smo i dalje stabilni i imamo mogućnost da reagujemo-kazao je Mali.

Čestitao je predsedniku Aleksandru Vučiću drugi predsednički mandat i poželeo mu sreću s obzirom da, kako kaže, će mu trebati više nego ikada zbog velike krize koja je u celom svetu, a koja je prouzrokovana i situacijom u Ukrajini.

Komentarišući jučerašnji predsednikov govor, Mali kaže da je bio istorijski, otvoren i direktan, a da su mu glavne poruke bile mir, stabilnost i, može se reći, pronatalitetna politika Srbije.

Ističe da država mora da uradi sve da olakša proces onima koji žele da postanu roditelji da to i učine i u tom smislu navodi da za prvo dete se dobija 300.000 dinara, a 200.000 za drugo.

-Država daje do 20.000 evra za kupovinu prvog stana, ne vredi nam ekonomski razvoj bez više dece u Srbiji- ističe Mali i u tom smislu ukazuje da je jedna majka u Somboru već došla do stana uz pomoć države.

ODLIČNA VEST ZA SRPSKE TURISTE: U Tursku od danas bez negativnog testa na korona virus

Ministar finansija kaže i da je predsednik Vučić u svom govoru stavio naglasak na ekonomski razvoj, rast plata, penzija, investicije, zatim na vojnu neutralnost ističući da se nikada više nije ulagalo u vojsku i ukazujući da se to radi samo da bismo sebe čuvali, bez ikakvih pretenzija prema bilo kome drugom.

Takođe, naglasak u predsednikovom govoru bio je, kako smatra Mali, saradnja u regionu, razvoj prosvete, obrazovanja i pronatalitetne politike.

-Stabilnost i mir nam je nešto što nam je veoma važno. Ogromna je kriza u svetu. U tim okolnostima, samo sa predsednikom Vučićem, stabilnom vladom, možemo da prođemo kroz ta nemirna vremena-ukazao je ministar.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter