Izvor:
18.08.2019 u 13:13
0

DECI U SUBOTIŠTU KOMPJUTER NA POKLON: Gest ministra Đorđevića oduševio mališane!

– Korisnici Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu dobili su danas kompjuter, što je poklon ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Ðorđevića posetio je

Ministar je primetio da su osmesi dece najbolji pokazatelj da korisnici uživaju kvalitetnu uslugu stručnog tima, te poručio da će resorno Ministarstvo nastaviti i u budućnosti da kontinuirano pruža podršku toj ustanovi.

Inače, ustanova u Sotištu, koje pripada opstini Pećinci, pruža dve vrste usluga, a to su Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju i Pomoć u kući za stara lica.

– Resor, kojim rukovodim, brine o svim kategorijama građanima i nastavićemo da pružamo podršku ustanovama za koje smo nadležni, da unapređujemo pružanje usluga i kvalitet položaja korisnika centara – rekao je Đorđević.

Dodao je da je mališanima iz Dnevnog boravka potrebno i jedno kombi vozilo za prevoz i obećao da će Ministarstvo učiniti sve što je u skladu s njegovim mogućnostima da im to omogući, jer, kako je poručio, sva deca zaslužuju jednake uslove za srećno i zdravo odrastanje.

Ministarstvo će, kako je rako, pružiti i svu podršku Predškolskoj ustanovi Pećinci da rekonstruiše toalete u centralnoj ustanovi u Pećincima, kako bi bili prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom.

Predsednik opštine Željko Trbović zahvalio je Ministarstvu na podršci i naveo da su Pećinci socijalno odgovorna lokalna samouprava zbog čega su izbrani na projekat "Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe", te da je opština istovremeno deo programa "Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter