Izvor:
03.04.2018 u 15:58
0

DIPLOMATE OTIŠLE IZ SAD UZ ZVUKE PESME O HRABRIM SRPKINJAMA:  Rusija je počela da preduzima recipročne uzvratne mere!

Grupa od 46 ruskih diplomata koje su SAD nedavno proterale sa svoje teritorije kao odgovor na trovanje bivšeg sovjetskog špijuna Sergeja Skripalja, za koje ceo zapadni svet optužuje Kremlj, napustila je ambasadu uz čuveni marš "Rastanak slovenske žene".

Reč je o kompoziciji koju je napisao je Vasilij Agapkin u znak divljenja prema ženama iz Srbije i sa Balkana koje je upoznao dok se kao dobrovoljac borio u Prvom balkanskom ratu.

Marš "Rastanak slovenske žene" se tradicionalno svira na Crvenom trgu u Moskvi još od 7. novembra 1941. godine, kada su ruski vojnici s parade koja je trajala dok su se Nemci približavali gradu odlazili pravo na front da brane svoje domove.

Više od 25 država na tri kontinenta najavilo je da će proterati ili je već proteralo ruske diplomate zbog trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji.

Rusija je počela da preduzima recipročne uzvratne mere na pravi egzodus ruskih diplomata iz država koje su se solidarisale s Velikom Britanijom u nedokazanim optužbama da je Moskva umešana u trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solzberiju, u Engleskoj.

Izvor: Kurir
Forto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter