Izvor: BSC Happy
07.11.2023 u 14:40
1

DIREKTOR POŠTE IZNEO VAŽNA REŠENJA: Radnici će dobiti ispunjenje svih zahteva!

Na danas odžanoj konferenciji za novinare Pošte Srbije u PTT muzeju, javnosti se obratio direktor Zoran Đorđević koji je predočio rešenje kojim se u potpunosti ispunjavaju zahtevi radnika pošte koji su više dana u obustavi rada, pozivajući ih na povratak redovnim zadacima.

On je ranije naložio više hitnih mera za poboljšanje poslovanja i funkcionisanja sistema. U ovom trenutku na terenu se nalaze izvršni direktori i pričaju sa radnicima.

Utisak koji iznosi je da su radnici u Pošti privrženi i vole ovu državu.

Đorđević je rekao da je kada je došao na ovu poziciju 5. marta 2021. godine, situacija nije bila laka, kako ističe, radnici su bili puni očekivanja.

On se bavio prvo stabilizacijom firme, obezbedio je nova vozila i uniforme, zatim bavljenjem tržištem kroz projekte paketomata i e novčanika. Ovaj način poslovanja prepoznala je i Švajcarska pošta DHL sa kojom se uskoro potpisuje ugovor o poslovnoj saradnji.

Na stanje u Pošti uticala je i nelojalna konkurencija koja je uslovila težak opstanak na tržištu. Unutar firme, veliki broj bolovanja koja su zloupotrebljena takođe su bili negativan faktor za poslovanje.

Đorđević očekuje prestanak obustave rada jer će i pisanim putem obavestiti radnike da je sve što su tražili ispunjeno.

Oko 30 odsto će iznositi prosečno povećanje plata zaposlenih, a najavljeno je još jedno povećanje osnovice rada zaposlenima od januara 2024. godine.

Na pitanje novinara, Đorđević je rekao da je od danas primanje novih radnika na određeno.

Povećanja i stimulacije na zarade će se vršiti tako što će se praviti razlika između onih koji rade i onih koji neće da rade, kako kaže, neće biti revanšizma.

Već sutra putuje u Novi Sad gde će razgovarati sa radnicima i očekuje da će protesti biti završeni, jer kako ističe, 14 000 radnika,  koliko ih je zaposleno u Pošti Srbije će dobiti ispunjenje svih zahteva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DIREKTOR POŠTE IZNEO VAŽNA REŠENJA: Radnici će dobiti ispunjenje svih zahteva!”

  1. Videla sam jednu gospodju zaposlenu u Pošti Srbije koja naplaćuje račune stojeći, , videh je jednom tako ali drugi put kada sam je videla morala sam da pitam: Pa zar Vam je tako lakše stojećki da naplaćujete račune , što ne sednete , objasni mi , Vidite kada sednem daleko a i visoko mi je pult moram da pružam ruke a stolica se ne pomera gore dole , tako da bi izgleda trebali da im kupite stolice vrtuljke koje se pomeraju nagore i nadole , uostalom pitajte ih i proverite da li imaju dobre stolice .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter