Izvor: BSC HAPPY
24.07.2023 u 13:41
0

DIREKTOR TELEKOMA U JUTARNJEM PROGRAMU NA HAPPY TV: Telekom Srbija – nikad jači!

Telekom ostvario rekordan prihod

Telekom Srbija trenutno posluje na tržištima koja imaju 120 miliona stanovnika, a nakon planiranog širenja na Tursku, taj broj će se povećati za još 80 miliona, izjavio je gostujući u jutarnjem programu Happy televizije, direktor Telekoma, Vladimir Lučić.

Telekom po prvi put ima više od 11 miliona korisnika, a u Srbiji je ostvarila rekoradan prihod, koji prelazi milijardu evra, rekao je Lučić i napomenuo da je da ovo jeste vreme kada je ta kompanija najjača, čak u poređenju sa zlatnim vremenom telekomunikacija, pre nego što su socijalne mreže postale popularne.

„Zamislite fabriku gde tri od četiri proizvoda, koje proizvodite, neće imati nikakvu vrednost“, izjavio je Lučić, objašnjavajući smanjenje prohoda od klasičnih telefonskih razgovora, SMS-a i međunarodnog saobraćaja, s kojim su se sve telekomunikacione kompanije suočile. „Nama je jedini stari izvor prihoda bio internet i mi smo morali da transformišemo kompaniju, da više zarađujemo od interneta, televizije i pretplate u mobilnoj telefoniji, kako bismo ostali profitabilni“, izjavio je Lučić.

Za domaći Telekom bilo je još izazovnije, jer je imao drugačiju sudbinu u odnosu na druge evropske telekomunikacione kompanije, koje su bile prvi operateri u mobilnoj telefoniji i bili glavni nosioci za internet i televiziju.

„TELEKOM SRBIJA“ POSTAJE GLOBALNI IGRAČ: Velike novine za dijasporu, ali i korisnike u Srbiji

„Kod nas je bilo obrnuto. Mi u mobilnoj nismo počeli prvi, pa smo morali da stičemo prvu poziciju“, podseća Lučić i dodaje da je Telekom Srbija ranije gubio trku s kablovskim operaterima. Tako je 2018. godine, u velikim gradovima, imao manje od jedan odsto tržišnog učešća u televiziji.

Sadašnju lidersku poziciju, pratilo je investiranje u više pravaca. Tako na primer, 1,4 miliona domaćinstava kod nas može da koristi optičku mrežu, što Srbiju svrstava u rang vrlo razvijenih zemalja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter