Izvor:
27.09.2018 u 09:44
0

Đorđević sa Kuhtom o regulisanju odnosa Srbije i Češke!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević razgovarao je danas sa novopostavljenim ambasadorom Češke Tomašom Kuhtom i tom prilikom izrazio nadu da će u narednom periodu doći do regulisanja odnosa dve zemlje u oblasti rada i zapošljavanja, a u interesu dve države i njihovih građana.

Ðorđević je istakao i da je navršavanje 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje dobar motiv da se saradnja u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja podigne na još viši nivo.

Ministar je rekao da ove godine sledi i obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata i dodao da taj jubilej predstavlja potvrdu tradicionalnog prijateljstva dva naroda i jednu veliku pobedu slobode, istine i pravde, saopštilo je resorno ministarstvo.

Prema rečima Ðorđevića, postoji veliki potencijal za definisanjem različitih modaliteta saradnje u oblastima iz delokruga rada Ministarstva, imajući u vidu širinu oblasti koje obuhvata.

Tomaš Kuhta zahvalio je Ðorđeviću na toplom prijemu i dobrodošlici. Izrazio je nadu da će za vreme njegovog mandata saradnja dve zemlje nastaviti da se kreće uzlaznom putanjom. Naročito je istakao da će lično uložiti napore da se saradnja dve zemlje intenzivira u svim oblastima od zajedničkih interesa.

Izvor: Tanjug
Foto: facebook/informerHDnovine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter