Izvor:
06.12.2017 u 18:48
0

DMITRIJ PESKOV: Kremlj zabrinut zbog mogućeg pogoršanja situacije!

Kremlj je zabrinut zbog mogućeg pogoršanja situacije u slučaju da SAD priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov i dodao da je prerano komentarisati odluku koja još nije doneta.

– Situacija je kompleksna – rekao je Peskov, navodeći da su o tom problemu razgovarali, tokom telefonskog razgovora, ruski predsednik Vladimir Putin i palestinski lider Mahmud Abas.

– Oni su izrazili zabrinutost u vezi te situacije i njenog mogućeg pogoršanja – rekao je Peskov.

Tokom tog razgovora Putin je ponovio stav Rusije da podržava nastavak direktnih pregovora Izraela i Palestine o svim spornim pitanjima, uključujući i status Jerusalima. Status Jerusalima je jedan od ključnih problema izraelsko-palestinskog sukoba. Istočni deo grada je pod kontrolom Izraela od 1967. godine, a ta zemlja tvrdi da je Jerusalim jedinstvena i nepodeljena prestonica. Palestinci, sa druge strane, žele da istočni deo bude prestonica njihove države.

Zvaničnik Bele kuće u utorak je izjavio da će američki predsednik Donald Tramp objaviti da vlada SAD priznaje Jerusalim kao prestonicu Izraela i započeti proces prebacivanja ambasade SAD iz Tel Aviva u Jerusalim.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/ANADOLU AGENCY (BHS)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter