Izvor: Kurir.rs
01.08.2022 u 14:05
0

DUGOVI I KREDITI SE U ITALIJI VIŠE NE PLAĆAJU SAMO NOVCEM: Ova moćna namirnica podmiruje sve račune!

Italijanska banka „Credito Emiliano“ na prvi pogled izgleda kao sasvim obična i normalna banka.

Ispred luksuzne zgrade stoji portir tu su šalteri na kojima rade službenici u poslovnim odelima, uređaji za bezbednost, automat s brojem koji pokazuje kad će klijenti doći na red …

Dženet Jelen: „Izvršiću pritisak na razvojne banke“

Normalna, ali samo na prvi pogled. U čemu je caka?

Njena posebnost skriva se u skladištima i trezorima. U njima se, umesto zlatnih poluga i novčanica nalaze kolutovi sira.

Znalo se da su Italijani ludi za sirom, ali mnogi se sada pitaju jesu li Italijani samo ludi? Odgovor je: Nikako!

Razlog zbog kojeg su se odlučili na ovaj potez jeste posebna vrsta parmezana Parmigiano-Reggiano, a poznata je i pod nadimkom „princ parmezana“.

Reč je o veoma skupocenom i vrednom parmezanu koji sada doslovno košta kao zlato: samo jedan kolut parmezana vredi između 300 i 400 evra, a sadržaj trezora sa sirevima procenjuje se na neverovatnih 150 miliona evra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Poslovanje funkcioniše isto kao i u bilo kojoj drugoj banci. Recimo, ako ste italijanski poljoprivrednik i treba vam novi traktor ili oprema za imanje, zaputićete se u banku kojoj ćete dati svoj sir, a oni vama novac. Banka sira tako je već pomogla malim proizvođačima da im ne propadne posao.

Radnici banke se brinu za uzgoj sira kada ga preuzmu, a običan čovek je srećan što svoje dugove i kredite može velikim delom da podmiri ovom namirnicom umesto novcem. Banka kasnije preprodaje sir i namiruje dugove, a pritom i fino zaradi!

Razmišljalo se i da banka počne da prima i druge „valute“ – pršut ili maslinovo ulje, ali kako su oni teži za održavanje i čuvanje, od te ideje se odustalo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter