Izvor: Alo.rs
28.10.2020 u 09:41
0

EPIDEMIOLOG KON: Biće još gore

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da se može očekivati da će doći do daljeg pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, a pogotovo u Beogradu.

On je rekao da, uprkos tome što je za čitavu teritoriju Srbije zabeležen rekordan broj novozaraženih u jednom danu, „glavni događaj je u Beogradu“.

„Glavni događaj je ovde u Beogradu, dok ostali postepeno rastu, ali ono što se dešava u Beogradu se nije dosad dešavalo“, kazao je on 

Kon je rekao da je zabeležen povećan broj pregleda u kovid-ambulantama u Beogradu.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

DR NESTOROVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE NAPUSTIO KRIZNI ŠTAB: Prokomentarisao i postavljanje dr Kisić na ministarsko mesto

DONETA PRESUDA: Vođa kulta u kom je bila unuka Jelisavete Karađorđević osuđen na 120 godina ZATVORA

SINIŠA MALI O POKRENUTOJ PETICIJI: Spremni smo da menjamo neke zakone,ali porez mora da se plati

NIKAD DOSTA: Amerika i Rusija se otimaju za novi deo teritorije, najveći u istoriji!

Putin i Erdogan razgovarali o Nagorno-Karabahu

„Imali smo 26. oktobra situaciju da je uzeto 1.014 briseva, a oko 40 odsto je pozitivno. Uopšte, situacija se ubrzano pogoršava, što liči na ono što smo videli u zemljama u Evropi“, rekao je Kon.

Kako je dodao, Beograd je višemilionski grad, pa je i očekivano pogoršanje situacije.

On je upozorio da su zabave i proslave izvor zaraze.

„Mesto odakle sve kreće jesu zabave i na raznim mestima, ne samo splavovi, to su i razne privatne zabave i skupovi“, kazao je on.

Kon je rekao da se medicinskom delu Kriznog štaba postavljaju pitanja o merama, a da je sigurno da oni neće dopustiti širenje virusa.

„Ako ovo sa maskama ne profunkcioniše, da ljudi nose barijeru za viruse, onda će biti mera i moraće da nose“, zaključio je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter