Izvor: Blic.rs
13.07.2020 u 07:05
0

EPIDEMIOLOG OBJAŠNJAVA ŠTA JE NAJOPASNIJE: TRI PARAMETRA PROCENE RIZIKA OD KORONE

Korona ponovo bukti. Sve je više zaraženih, nažalost i umrlih. Čini se da su ljudi u Srbiji sada zabrinutiji nego ranije, jer sada obolevaju i mlađi ljudi.

Virius nam se uvukao u život i tu je, s nama. Treba se navići na život s njim, kako već neko vreme upozoravaju lekari.

Ali, kako nastaviti normalan život kada se donedavno uobičajeno ponašanje može smatrati rizičnim?

Ipak, nije sve što radimo podjednako opasno.

Epidemiolog r Sonja Novak objasnila je za medije da je korona tu i da od nas zahteva da joj se prilagodimo promenom ponašanja.

SAZNAJTE JOŠ

NOVI KORONA PRESEK U SRBIJI: 11 osoba preminulo!

SRBIJA JE NA ŽUTOJ LISTI! Medicinski pregled za srpske državljane!

VESIĆ ZA HAPPY TV: U kontejnerima oko Skupštine pronađeni blokovi za gađanje policije! (VIDEO)

Čuveni košarkaški stručnjak Miroslav Nikolić sinoć smešten u beogradsku bolnicu!

PREDLOG ZA NEDELJNU POSLASTICU! Ovako se pravi čuveni bakin kolač!

Kako objašnjava, postoje tri parametra procene rizika, a rizik raste u odnosu na to gde se nalazimo, da li smo u otvorenom ili zatvorenom prostoru.

– U kakvom smo riziku, zavisi da li smo u kafiću, restoranu, baru, noćnom klubu, ili smo na otvorenom gde sedimo sa prijateljima u bašti nekog kafića na metar distance. To je taj prostor koji nam definiše rizik. Svako od nas bi trebalo u narednih godinu dana ili koliko god je potrebno, da razmišlja o rizicima kojima se izlaže – kaže ona.

Drugi parametar je, dodaje, dužina interakcije sa nekom osobom, znači ako je neko u potencijalnom riziku, ako je duže sa nekim u kontaktu od deset minuta, ta osoba mora da ima masku.

– Treći parametar je gužva, da izbegavamo gužvu bilo da smo u zatvorenom ili otvorenom prostoru – rekla je dr Novak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter