Izvor: Kurir.rs
15.07.2022 u 09:33
0

EPIDEMIOLOG RADOVANOVIĆ O NOVOM SOJU KORONE: „Isključivo hibridni imunitet štiti od KENTAURA…“

Opasni virus korona nikada neće nestati, već će prelaziti u endemiju, saopštio je epidemiolog Zoran Radovanović.

On smatra da je svako nova zaraza koja nas zahvati koronom opasna, jer se povećavaju oštećenja organa koja ona napada.

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: 2,218 novozaraženih, četiri osobe preminule

– Mi moramo da shvatimo da će taj virus ostati sa nama. On će preći u endemiju.  Povremeno će praviti te epidemijske talase. Kod dece to najčešće to prođe sa najlakšim simptomima gde roditelji to i ne primete. Međutim, u Americi je umrlo više od 400 dece uzrasta od 5 godina od kovida. Malo je verovatno da ćemo mi izbeći oboljevanje, jer će se desiti da će se svako od nas zaraziti. Ali moramo da imamo u vidu da svaka nova epizoda povećava oštećenja rekao je Zoran tokom medijskog istupanja. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Radovanović se osvrnuo i na samu vakcinu za koju smatra da je bila izvandredna protiv ranijih sojeva, ali da i dalje radi posao protiv novih poput „kentaura“.

– Moramo da shvatimo da je vakcina protiv kovida bila izvandredna u odnosu na one prve sojeve. Štitila je od hospitalizacije znatno preko 95%. U odnosu na ove sada sojeve zaštita je manja. Dve doze vakcine štite oko 35%, dok buster doza odnosno treća štite oko 70% od oboljevanja. Ali štite od dospevanja u bolnicu, mehaničke ventilacije i groblja. Najbolja kombinacija je ako ste i oboleli i vakcinisani, to je ono što se zove hibridni imunitet – rekao je epidemiolog.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter