Izvor: Tanjug
06.03.2024 u 07:11
0

SVETSKI FENOMEN: Nemac primio 217 vakcina protiv kovida! Nećete verovati šta se s njim desilo

Nemac (62) se vakcinisao protiv kovida 217 puta, uprkos lekarskom savetu, ali istraživači sa Univerziteta Erlangen-Nirnberg tvrde da mu ova količina imunizacije nije naštetila.

Čovek se privatno vakcinisao u roku od 29 meseci, a ovaj slučaj je zabeležen u medicinskom časopisu „The Lancet Infectious Diseases“, javlja BBC. Dr Kilijan Šober, sa odeljenja za mikrobiologiju Univerziteta Erlangen-Nirnberg kontaktirao je muškarca radi testiranja pljuvačke, kao i svežih i zamrznutih uzoraka krvi.

„Mogli smo da uzmemo uzorke krvi kada je čovek primio dalju vakcinaciju tokom ispitivanja na sopstveno insistiranje. Uspeli smo da iskoristimo ove uzorke da utvrdimo tačno kako imuni sistem reaguje na vakcinaciju“, rekao je Šober. Doktor Šober je bio zabrinut da bi hiperstimulacija imunog sistema, koji kroz vakcijanciju prepoznaje i bori se protiv kovida, ponovljenim dozama mogla da zamori određene ćelije.

Ali istraživači nisu pronašli dokaze o tome kod 62-godišnjaka, niti je bilo indikacija da je ikad bolovao od ovog virusa. Istraživači su istakli da ne podržavaju hipervakcinaciju kao strategiju za jačanje adaptivnog imuniteta, a rezultati njihovih testova na 62-godišnjaku bili su nedovoljni za donošenje dalekosežnih zaključaka i preporuka za širu javnost“.

Trenutna istraživanja pokazuju da tri doze vakcinacije, zajedno sa redovnim dopunskim vakcinama za ugrožene grupe, ostaje optimalan pristup“, saopšteno je na sajtu univerziteta. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter