Izvor:
09.01.2018 u 19:13
0

ERDOGAN O PRESUDI BANKARU: Pokušaj političkog državnog udara!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je slučaj, koji je u SAD vođen protiv turskog bankara, kao "pokušaj političkog državnog udara" i zajedničko nastojanje CIA i FBI da podriju Ankaru.

Erdogan je to rekao obraćajući se poslanicima svoje vladajuće Stranke pravde i razvoja u parlamentu, Porota u američkom saveznom sudu prošle nedelje je osudila direktora turske Halkbanke zbog izbegavanja sprovođenja sankcija Iranu. Izvršnom direktoru Halkbanke Mehmet Hakan Atili sudilo se po šest optužnica, a on je osuđen na pet.

Sudilo mu se za pomaganje Iranu da izbegne američke ekonomske sankcije, za ucešće u zaveri za obmanu SAD i za prevaru američkih banaka, a oslobođen je optužbe za pranje novca.

Slučaj je bio zasnovan na svedočenju bogatog trgovca zlatom tursko-iranskog porekla Reze Zaraba, koji je sarađivao sa tužilaštvom i priznao krivicu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/TRUTH

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter