Izvor: Novosti
30.09.2022 u 18:49
0

Evo šta da radite ukoliko niste kod kuće za vreme popisa ili ste prijavljeni na drugoj adresi!

Ukoliko niste kod kuće u vreme popisa ili ste npr. prijavljeni na roditeljskoj adresi, a živite kod dečka ili devojke, popisivači će više puta pokušati da pozvone na vaša vrata u nameri da vas pronađu, a ako ne uspeju, ostaviće obaveštenje kako vi možete da pronađete njih!

Iz Republičkog zavoda za statistiku poručuju, ako popisivači ne uspeju da vas nađu jednog dana, pokušaće drugog, trećeg i na kraju će ostaviti informaciju da građani besplatnim pozivom na broj info-centara 0800 444 005 mogu, uz pomoć operatera, da stupe u kontakt sa popisivačem i dogovore termin popisivanja.

Info centar će raditi svakog dana od osam sati ujutro do osam uveče i operateri će odgovarati na sva pitanja u vezi s popisom koja zanimaju građane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukoliko je lice u inostranstvu zbog posla ili školovanja, ali kraće od godinu dana, on se tretira kao „privremeno odsutan“ i o njemu podatke mogu da daju roditelji, srodnici, pa čak i bliske komšije, ako ih znaju.

Međutim, osim te osobe i roditelja niko drugi ne može da odgovori na tri pitanja koja se tretiraju kao osetljiva – to su pitanje o nacionalnoj pripadnosti, maternjem jeziku i veroispovesti.

Ako neko ima dvojno državljanstvo, npr. Srbije i Bosne i Hercegovine, a živi ovde, učestvovaće u popisu kao stanovnik Srbije. Ako, pak, živi u BiH, nije obavezan da učestvuje u popisu, jer ovaj nije baziran na principu državljanstva, već na principu mesta stalnog boravka.

SVE SPREMNO ZA POČETAK POPISA STANOVNIŠTVA: Popisivači će građanima postaviti 69 pitanja!

U situaciji kada neko ima državljanstvo Srbije, a živi i radi, ili studira, npr. u Nemačkoj, godinu i po, dve ili 10, on ulazi u kontigent tamošnjeg stanovništva i učestvuje u njihovom popisu.

U našem popisu može učestvovati tako što će popuniti formular objavljen na sajtu Republičkog zavoda za statistiku, ili neko od srodnika ovde može dati podatke za njega, ali će se voditi u kategoriji „odsutni“ i njegovi podaci neće ući u zbirne popisne statistike za objavljivanje. Biće korišćeni isključivo za interna statistička istraživanja.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter