Izvor:
26.12.2016 u 16:23
0

Habei: Koncentracija zagađenja 50 PUTA VEĆA od dozvoljene!

U kinseskom gradu Habei na severu zemlje velike koncentracije smoga otežavaju napore lokalnih vlasti da se pročisti vazduh, prenose danas agencije.

Habei je bio jedan od 10 najzagađenijih gradova prošle godine, a zvaničnici najavljuju da će 2017. godina biti "godina transformacije i napretka".

U Habeiu, prosečna koncentracija zagađenja je 50 puta veća od dozvoljene.

Gradonačelnik tog grada izjavio je prošle nedelje da će raditi na unapređenju "nivoa naučne preciznosti", kada dođe do kontrole zagađenja.

Čak tri dela Habeia su proglasila "crveni alarm" prošle nedelje zbog velike koncentracije smoga, koji je na nekim kontrolnim punktovima dostigao rekordan nivo, a veliki problem prave i brojne firme koje se bave proizvodnjom čelika, a koje nisu preduzele odgovarajuće mere.

Još jedna činjenica utiče na zagađenje, a sa kojom Habei mora da se izbori, a to je direktno sagorevanje uglja, glavnog izvora smoga.

Kina stalno obećava borbu protiv zagađenja, a prestonica Peking se najčešće nalazi na vrhu liste najzagađenijih gradova.

Izvor: Tanjug

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter