Izvor:
08.09.2016 u 16:22
0

HAPPYTV.RS ISTRAŽUJE SKANDALOZNO STANJE U ZDRAVSTVU: Evo zašto smo KREZAVA NACIJA!

Kada je prošle godine gospođa R. V skupila novac za svoju protezu i uputila se u Dom zdravlja na Novom Beogradu u Bloku 44, nije mogla ni da zamisli koliko je dugačak put do savršenog osmeha, ako odlučite da nove zubne implante stavite u državnoj ustanovi.

Naime, gospođa je morala da izvadi nekoliko zuba,a kada je konačno urađeno sve da bi proteza mogla da bude stavljena, prvi slobodan termin je bio maj ove godine…Međutim, zbog bolovanja dr. Zorana Dubajkovića, pacijentkinja će morati da sačeka termin posle Nove godine, jer je u međuvremenu došlo do ''čistke'' stomatologa u državnoj službi…Ovo je samo jedna u nizu sudbina svih onih stanovnika Novog Beograda koji nemaju dovoljno finansijskih sredstava da stomatološke usluge potrže u privatnim klinikama, pa su primorani da se leče kod državnog zubara.

Skupila sam novac za protezu,ali izgleda da ću pre na onaj svet nego što ću ugraditi nove zube. Opet mi je jeftinije da čekam, nego da idem kod privatnika koji kad se pogodite za cenu na kraju opet dodaju dodatne troškove. Sestre i osobe u Domu zdravlja u bloku 44 je dobilo otpremnine i otkaze, pa smo svi upućeni kod dr Šišovića koji je zakazan do Nove godine. A onda se može čuti priča kako smo krezava nacija, pa nije ni čudo – kaže besna pacijentkinja.

zubar

U sličnoj situaciji se našao i taksista D.M koji kaže da još ne može da shvati da na velikoj opštini kao što je Novi Beograd radi samo jedan protetičar.

Uradio sam protezu preko socijalnog koja mi nije dobro legla, kada su mi je popravili, on mi je pukla. A sada čekam za korekciju već nekoliko meseci. Shvatio sam da radi samo jedan protetičar, i onda sam prelomio da ipak moram da pređem kod privatnika – zaključuje sagovornik.

Kada je novinarka HappyTv.rs pozvala Dom zdravlja Novi Beograd, glavna medicinska sestra je kroz smeh odgovorila:

Tačno je da je gužva, rade samo dva protetičara od kojih je jedan na bolovanju! Zovite zdravstveni fond i Ministarstvo zdravlja, oni krivci za ovakvo stanje!

Potsećamo na Novom Beogradu živi preko 200.000 ljudi, na kojih prema činjeničnom stanju ide svega jedan protetičar.

HappyTv.rs
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter