Izvor: BSC HAPPY/KOSOVO ONLAJN
14.12.2023 u 14:28
1

HARADINAJ NA SLOBODI! Čovek koji je priznao da je ubijao Srbe od danas na uslovnoj

Predsednica Specijalnog suda u Hagu Ekaterina Trendafilova, donela je odluku da se izmeni kazna izrečena Nasimu Haradinaju i on bi danas trebalo da bude pušten na slobodu, pod uslovima navedenim u odluci.

Ti uslovi ostaju na snazi dok ne isteknu kaznu od četiri godine i tri meseca koju je izreklo veće Apelacionog suda, navodi se u saopštenju Specijalnog suda iz Haga.

Predsednica je zaključila da su krivična dela za koja je Haradinaj osuđen nesumnjivo teška, imajući u vidu zastrašujući efekat koji je otkrivanje poverljivih informacija imalo u odnosu na (potencijalne) svedoke, ali da niz faktora govori u prilog izmeni kazne.

SALJIH MUSTAFA OSUĐEN NA 22 GODINE: Evo koliko će bivši komandant OVK morati da plati kaznu

Konkretno, Trendafilova je zaključila da je Haradinaj tokom vremena provedenog u pritvorskom objektu
imao priliku da razmisli o svojim postupcima i da se u izveštaju sekretara navodi da se u proteklih nekoliko meseci pridržavao pravila koja tamo važe.

„Osim toga, predsednica je navela i da je Haradinaj izrazio kajanje i čvrstu rešenost da se ubuduće uzdrži od radnji koje bi mogle predstavljati krivična dela protiv pravosuđa i da se pridržava svih uslova iz odluke o puštanju na slobodu. Predsednica je naglasila da će odluka biti povučena ukoliko se Haradinaj ne bude pridržavao nekog od uslova iznetih u njoj“, navodi se u saopštenju.

Nasim Haradinaj je u maju prošle godine osuđen na četiri i po godine zatvora. Optužnica ih je teretila za krivična dela protiv pravosuđa u šest tačaka – ometanje službenih lica u obavljanju službenih dužnosti (dve tačke), zastrašivanje svedoka u toku krivičnog postupka (tačka tri), odmazdu (tačka četiri) i povredu tajnosti postupka (dve tačke).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “HARADINAJ NA SLOBODI! Čovek koji je priznao da je ubijao Srbe od danas na uslovnoj”

  1. Priznao da je ubio “ uniformisane “ vojne i paravojne SRBE . TO JE DOZVOLJENO U RATU, ISTO KAO O LOVU NA DIVLJAC , JEDINO NE MOZE SE ZA VREME LOVO -STOJA. A VI I NE NAORUZANE NEJAKE CIVILE ! RAZLIKA JE OGROMNA !

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter