Izvor:
09.09.2017 u 16:56
0

HOĆE LI DOĆI DO POMIRENJA RUSIJE I AMERIKE? Najavljen sastanak diplomata na neutralnom terenu!

– Zamenik državnog sekretara SAD Tomas Šenon i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov sastaće se u Finskoj u ponedeljak i utorak kako bi snizili tenzije između dve zemlje, koje su se vratile na nivo iz Hladnog rata, saopštili su danas zvaničnici SAD.

Šenon i Rjabkov su se i ranije sastajali sa istim ciljem.

Sastanak sledeće nedelje će pored toga, za cilj imati rešavanje strateških problema i problema kontrole oružja, saopštili su zvaničnici, prenosi AP.

Rjabkov je juče izjavio da se intenzivno pregovara o sastanku ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Reksa Tilersona na marginama Generalne skupštine UN.

Razgovori Šenona i Rjabkova će biti održani nakon zatvaranja ruskih diplomatskih poseda i izbacivanja diplomata iz dveju država.

Prošle nedelje, kao odgovor na rusku uredbu da se smanji prisustvo američkog diplomatskog osoblja u toj zemlji, SAD su naredile Rusiji da zatvori svoj konzulat u San Francisku i dva odeljenja u Vašingtonu i Njujorku.

Nakon toga su dva poseda u saveznim državama Merilend i Njujork u SAD zaplenjena, a desetine diplomata je prognano kao odgovor na navodno mešanje Rusije u predsedničke izbore 2016. godine.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter