Izvor:
06.09.2017 u 22:25
0

IRMA UNIŠTILA ZGRADE FRANCUSKE VLADE NA KARIBIMA!

Uragan Irma napravio je veliku štetu i izazvao poplave na Karipskim ostrvima, a francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolom saopštio je danas da su na ostrvu Sveti Martin uništene zgrade francuske vlade.

"Uništene su četiri najsčvršće zgrade na ostrvu Sveti Martrin, što znači da su stradale verovatno i druge slabije građevine", rekao je on.

Na ovom ostrvu u prekidu je električno snabdevanje, dok na Svetom Bartolomeju gde živi oko 9.000 ljudi, uragan ometa komunikacije, prenosi BBC.

U francuskom delu Svetog Martina živi oko 40.000 ljudi, a isti broj je i na holandskoj strani ostrva.

Uragan Irma prerastao je u petu kategoriju, a brzina vetra dostigla je do 300 kilometara na čas. Ovo je najsnažniji uragan koji je u poslednjih deset godina pogodio ostrvo Atlantik.

Zbog uragana je proglašeno vanredno stanje na Floridi, u Portoriku i na Devičanskim ostrvima, dok su vlasti na Bahamima rekle da bi mogli da evakuišu šest južnih ostrva.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter