Izvor:
25.06.2019 u 12:48
0

ISTORIJSKI SASTANAK! POSLE 8 GODINA RATA: Rusija, SAD i Izrael postigli dogovor o Siriji!

Rusija, SAD i Izrael postigle su saglasnost oko većine pitanja u rešavanju sirijske krize, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Patrušev se sastao sa pomoćnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom i šefom izraelskog saveta za nacionalnu bezbednost Meirom Benom Šabatom.

– Mi smo se složili oko većine (pitanja) i o tome kakvu želimo da vidimo Siriju na kraju – rekao je Patrušev.

Prema njegovim rečima, terorizam ostaje jedan od glavnih problema u Siriji, a izazovi na Bliskom istoku su stvarni, stoga im se treba suprotstaviti.

– U potpunosti se slažemo sa mišljenjem premijera Netanijahua po pitanju toga kakva treba da bude Sirija na kraju naših akcija — mirna i bezbedna. Želim da dodam da se moraju osigurati suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet Sirije – dodao je Patrušev.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije izjavio je da je broj terorista u Siriji i Iraku značajno manji, zahvaljujući pomoći SAD.

Patrušev, Bolton i Ben-Šabat su razgovarali i o eskalaciji napetosti između SAD i Irana jer sve što se događa na Bliskom istoku može da utiče na jedan od najkrvavijih i najsloženijih sukoba koji traje već 8 godina – rat u Siriji.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter