Izvor: blic/novosti
25.06.2021 u 17:38
0

JAKO NEVREME U ČAČKU I LOZNICI! Grad uništio poljoprivredne useve (FOTO)

„Crne“ prognoze meteorologa su se obistinile. Snažno nevreme praćeno jakom kišom i gradom gradom već je protutnjalo Čačkom, gde se „led mogao sakupljati lopatama“, dok je u Obrenovcu polupao automobile!

U FOKUSU: 

ANA BRNABIĆ U NIŠKOM OKRUGU: Sve radimo u interesu građana!

OTKRIVENO KO JE NASILNIK SA ADE: Devojka koju je tukao posle batina otišla kod njega kući!

UPOZORENJE METEOROLOGA: Pljuskovi, grmljavina, oluja u narednih sat vremena u OVIM delovima Srbije!

KORONA PRESEK: Ovo su najnovije brojke o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

ZVANIČNO! Željko Obradović novi trener Partizana

Krupan grad padao je duže od dvadeset minuta i pričinio veliku materijalnu štetu.- Ovo je nezapamćeno da ovoliko jak grad tuče na gradskom području. Ulice su bile potpuno bele u jednom trenutku, a led se mogao skupljati lopatama. Pojedini automiobili su u rupama, a nevreme je skidalo i crepove na pojedinim kućama – rekao je za RINU Aleksandar Lazović iz Čačka.Grad je protutnjao i okolnim selima i desetkovao rod voća i povrća na pojedinim imanjima. Najveća šteta pričinjena je na zasadima voća i povrća u selu Miokovci desetkovan je rod trešanja i višanja. Ono što nije obrao mraz, sada je desetkovao grad. Kolika je zapravo šteta znaćemo kada odemo do voćnjaka i bašte.

Palo drvo, razbijeni spomenici

U Loznici i okolini već petnaest minuta traje veliko nevreme, praćeno snažnim olujnim vetrom i kišom. Od siline vetra, povijaju se i najstamenija stabla. Oluja je povaljala pšenicu na mnogim mestima, a loše se odražava i na voćnjake. Reagovala je protivgradna zaštita, pa se domaćini nadaju da još ne bude i grada,

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.
Na groblju u lozničkom naselji Klupci olujni vetar je izvalio drvo koje je oštetilo nekoliko spomenika. Više od pola sata nema struje u većem delu lozničkog kraja.

Pored upozorenja na veoma visoku temperaturu, danas je u Srbiji aktuelno i upozorenje na vremenske nepogode. Dodir vrelog saharskog vazduha sa svežijim i vlažnijim iz srednje Evrope tokom poslepodnevnih i večernjih sati mogao bi da donese prilično nestabilno vreme.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter