Izvor:
25.09.2016 u 23:19
0

JEDAN OD NAJVEĆIH PRESTONIČKIH PROTESTA IKADA: 215.000 protestovalo protiv…

Oko 215.000 ljudi okupilo se danas u Meksiko sitiju u jednom od najvećih protesta protiv legalizacije istopolnih brakova koju je predložio predsednik Enrike Penja Nijeto, saopštio je Nacionalni front za porodicu koji je organizovao demonstracije.

Obučeni u belo sa belim balonima, demonstranti su nosili transparente sa napisima "Usvojena deca zaslužuju oca i majku".

Učesnik protesta, sveštenik Abraham Ledesma, tvrdi da se okupljeni ne protive istopolnim vezama već zvaničnim brakovima i približavanju te ideje kroz školsku nastavu.

Sa druge strane policijskog kordona koji obezbeđuje protest, okupila se nekolicina istopolnih parova.

– Oni jesu većina ali to nije razlog da uskraćuju prava manjinama. To bi vodilo ka fundamentalimu – rekao je gej aktivista i školski nastavnik Felipe Kuiroz.

Predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto predložio je u maju legalizaciju homoseksualnih brakova u celoj zemlji, pošto je taj brak legalizovan u nekoiliko gradova.

Tanjug
Foto: Twitter/saulocorona

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter