Izvor: BSC Happy
25.12.2023 u 09:21
1

„SRBI SU LJUTE ZMIJE, KOJIMA TREBA ODSEĆI GLAVU“: Jezivi govor mržnje Hrvata posle Sarajevskog atentata

Neposredno posle atentata nad princom Ferdinandom i njegovom suprugom Sofijom u Sarajevu u hrvatskim novinama nisu prestajali sa izlivima mržnje prema Srbima. Posebno su se u tome istakli listovi "Hrvatska" i "Hrvatski dnevnik".

U listu „Hrvatska“ u broju 794 od 29. juna 1914. piše: „U našem krugu, na našem telu nalazi se sva sila spodoba Srba, koji nam prodaju grudu i more, a eto i kralja ubijaju. S njima moramo, jednom zauvek, obračunati se i uništiti ih. To nek nam bude od danas cilj. Ubico, ime ti je Srbin. I jesi Srbin, prokleto ti i seme i pleme što ga vetar natrunio po našem, hrvatskom tlu, da rađa zločin i seje neslogu i razbojnički proliva krv. Srbi su ljute zmije, od kojih si siguran tek onda kada im satariš glavu“.

SRPKINJA JE MAJKA DVA RIMSKA CARA: Jedan priznao papu, drugi umro braneći Carigrad

Sličnim sadržajem se obraćao  „Hrvatski dnevnik“ (br.146) istog dana: „Kad god se bude spominjalo jedinstvo Srba i Hrvata, svakom će Hrvati zasjati pred očima krvavi lik Franja Ferdinanda, što su ga ubili Srbi. Oba zločinca su fanatični Srbi, sinovi onog kletog plemena, koji svuda seje mržnju, klanje i ubistvo, koji gramzeći za vlašću pred sobom obara sve, umišljajući da će time uplašiti hrvatski narod“.

Iz već prepoznatljivog vokabulara „bratskih“ nam naroda, posle atentata u Sarajevu su polupane sve srpske radnje, kamenovane kuće, pa čak i bogomolje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„SRBI SU LJUTE ZMIJE, KOJIMA TREBA ODSEĆI GLAVU“: Jezivi govor mržnje Hrvata posle Sarajevskog atentata”

  1. Pa sta drugo reci kad jedan kmet ubije jednog Austijiskog prijestonasljednika?
    Sta niste vidjeli sliku tog gavvrila? Pa sta ne izgleda da je genetski ostecen?
    I takav jadnik je bio dizan u nebesa , i to jos jer je napravio teroristicki akt.
    Ako je to “ svet“ u kakvom odgajate mlade generacije , kao sto vidite nikad vam nece biti dobro. Takvi narodi ne spadaju u Evropu , vise neka Afrika ili slicno.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter