Izvor: Happy BSC
30.09.2021 u 11:24
0

JOVAN MARIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Za 50 godina glavni uzrok smrti će biti nasilna smrt!

Jovan Marić, psihijatar u „Dobro jutro Srbijo“ na TV HAPPY govorio je o problemima današnjice. Marić kaže:

-Futurolozi kažu da će za 50 godina razlog smrti biti nasilna. Naći će se lekovi protiv svih bolesti, ali se nasilje neće rešiti. Ja sam u udruženju gde pomažemo deci koja su ostala bez roditelja. Mnoge žene su ubijene. Mnogo zla ima u čoveku. Najvažnije je izgraditi super ego. Od spostvenog super ega ne možeš pobeći. Osećanje krivice bi trebalo graditi od malena. Frojd kaže da na tome bi trebalo raditi od detinjstva. Ako hoćete da vaspitavate svoje dete da bude pošteno, tu mora se naučiti unutrašnji kaznilac. Jedino što čoveka može da spreči u izvršenju nasilja je strah od kazne. Ljudi se plaše zatvora.

PROČITAJTE JOŠ: UDRUŽENJE ZA POMOĆ OBOLELIMA OD AUTIZMA: Šta će se desiti sa tom decom kada roditelji umru? „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA TV HAPPY!

Kada je reč o depresiji, Marić je istakao:

-Ona je izlečiva bolest. Depresija je očajnički krik za ljubavlju. Svi imamo dete u sebe i ne bi ga trebalo gušiti. Dajte oduška deteta u sebi. Jedan Nobelovac je rekao da mu nagrada ne znači, samo mu dete u njemu značajno. Post kovid traje godinu dana. Čitao sam o tome. Ja osećam malaksalost još uvek. Kretanje je život. Moramo raditi na tome. 

PROČITAJTE JOŠ: Slavimo LJUBAV, VERU, NADU: DANAS SE OBAVEZNO SUZDRŽAVAJTE OD OVE DVE STVARI!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter