Izvor:
10.08.2017 u 14:40
0

KADA SE LETOVANJE PRETVORI U PAKAO: U Grčkoj nestašice vode, među turistima nervoza dovela i do tuče!

Već peti dan situacija sa nestašicom vode u Pefkohoriju i dalje nije potpuno stabilizovana u svim kućama. Probleme sa vodom uglavnom imaju objekti udaljeni par stotina metara od plaže i više, a vlasnici smeštaja se snalaze tako što dovoze cisterne, prenosi portal "Grčka info" na svom Fejsbuk nalogu.

Na ovaj problem su upozorili i u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija Srbije (YUTA), a ista ili slična situacija je, kako su rekli, i u još nekim mestima na Kasandri, ali i Sitoniji, inače dve najpopularnije destinacije srpskih turista.

– Ili je smanjen pritisak ili voda nestaje i po nekoliko sati u letovalištima i to u kasnim popodnevnim i ranim večernjim satima kada se svi vrate sa plaže i koriste kupatilo. Sve je počelo od Sitonije, ali sada se isto dešava i u Polihronu, Pefkohoriju, Haniotiju i Kalitei, pa čak po novim informacijama, i u Nei Poriju. Nikada nije bilo ovako drastično, te smo stalno u kontaktu sa grčkom turističkom organizacijom i konzulatom i trebalo bi da budu obezbeđene cisterne – rekao je Vladimir Vlaho, član Upravnog odbora JUTA.

    Kako danas prenosi "Grčka info", deblji kraj u ovoj nemiloj situaciji izvlače "kao i uvek vodiči agencija i vlasnici smeštaja koji zaista nisu krivi za ovaj problem, niti mogu na bilo koji način da utiču na njegovo rešavanje".

    Došlo do incidenata

    – Pre tri dana je zbog ovog problema došlo do incidenta, a zamalo i fizičkog obračuna između gostiju i vodiča jedne od agencija iz Srbije – piše portal.

    Ipak, ni turistima nije lako, jer ko se ne bi bunio da je na letovanju, u apartmanu koji je uredno platio i da nema vode?!

    Opština godinama ne rešava problem

    Kako prenosi portal, oni su razgovarali sa vlasnicima smeštaja u Pefkohoriju koji su i sami pogođeni nestašicom vode i veoma ogorčeni i ljuti na opštinu koja ne ulaže nikakav dodatni napor da se situacija promeni.

    – Sve što je opština uradila je da je polepila obaveštenje o restrikciji vode po mestu i to na grčkom jeziku koji većina turista ne razume, i nije se udostojila da se zvanično obrati ni stanovnicima ni turistima – navodi "Grčka info".

    Prevod obaveštenja na grčkom

    Obaveštenje opštine Kasandra o upotrebi vode – "Usled prekomerne potrošnje vode, a ne usled kvarova, a naročito zbog vrućina kao i istovremenog velikog pada nivoa vode u rezervoarima na opštini Kasandra, posledica je konstantno lošeg snabdevanje objekata na našoj opštini. U skladu sa tim molimo vas da upotrebljavate vodu isključivo i samo u kući, za ličnu higijenu, a ne za zalivanje vrtova, trave, pranje ulica ili automobila, kako bi svi potrošači imali vodu".

    Apel turistima

    Na stranici "Grčka info" apeluje se na sve one turiste koji letuju u Pefkohoriju da budu strpljivi i imaju razumevanja, i prvenstveno da ne iskaljuju svoju ljutnju na onima koji za to nisu krivi.

    – Nezadovoljstvo i bes koje osećaju pojedini su potpuno opravdani i to što se dešava da u 21. veku u letovalištu punom turista nemaju vodu je nedopustivo, a sa tim se slažu i stanovnici samog Pefkohorija! Posebno stoga što ovo nije nov problem već se dešavao i prethodnih godina – piše portal.

    Blic
    Foto: Facebook/beachrexproject/Facebook/www.grckainfo.com

    PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

    Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

    Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

    Ostavite komentar

    Unesite pojam i stisnite enter