Izvor: HappyBSC
02.06.2022 u 11:25
0

KAKAV USPEH: Beograd proglašen za grad sa najvećim ekonomskim potencijalom!

Beograd na vrhu ovogodišnjeg Indeksa percepcije poslovnog okruženja u kategoriji ”najveći ekonomski potencijal”.

Beograd je proglašen za grad sa najvećim ekonomskim potencijalom u konkurenciji od 100 najvećih gradova u regionu tkz. ”Emerging Europe”  (Evropa u usponu). Ovo priznanje prestonica Srbije dobila je drugu godinu zaredom. Region ”Emerging Europe”  obuhvata 23 ekonomija centralne, istočne, jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza, od kojih 11 su članice Evropske Unije (Estonija, Letonija, Litvanija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija). 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PRETNJE NE PRESTAJU: Zaposleni i pacijenti ispred zgrade UKC zbog dojave o bombi! (VIDEO)

Emerging Europe je organizacija sa sedištem u Londonu, koja ima za cilj da promoviše potencijal zemalja u usponu. U savetu ove organizacije se nalaze istaknuti evropski lideri – Ginter Ferhojgen, bivši evropski komesar za proširenje, potpredsednik Evropske komisije i komesar za preduzeća i industriju; Jon Sturza, bivši premijer i ministar ekonomije Moldavije; Rosen Plevnelijev, bivši bugarski predsednik; Ivan Mikloš, bivši potpredsednik vlade i ministar finansija, potpredsednik vlade za privredu i ministar za privatizaciju Slovačke, Mirčea Džoana, zamenik generalnog sekretara NATO-a i drugi. 

Beograd je ove godine i treći po broju talenata, dok je 2021. godine godine bio na petom mestu. Prag, glavni grad Češke je proglašen za grad sa najboljem poslovnom okruženju u 2022. godinu. Kompletan izveštaj za 2022. biće uskoro dostupan javnosti. 

Žiri koji je odlučivao o rangiranju gradova, čini više od 100 globalnih stručnjaka za strane direktne investicije (SDI), savetnika za odabir lokacija i analitičara lokacija. Oni su tokom 2021. godine analizirali 100 gradova u Evropi sa populacijom iznad 200.000 stanovnika, kao i dva glavna grada u regionu, gde je stanovništvo ispod 200.000. 

Ovaj rezultat samo je još jedna potvrda koliko je Srbija unapredila svoju poslovnu klimu i koliko sve reforme koje Vlada Srbije sprovodi ne prolaze neopaženo ni u svetu. Očekivano je da ovakva priznanja umnogome doprinesu dodatnom privlačenju stranih investitora, s obzirom na to da ovakve reference čine bitan faktor pri njihovoj odluci o potencijalnim ivestiranjima. 

U okviru samita Emerging Europe, u Briselu 23. juna, biće održana i Ceremonija dodele nagrada. ”Budućnost Evrope u usponu 2022.” je peto izdanje nagrada koji prikazuje najbolje iz regiona: pojedince, javne i privatne organizacije, kao i projekte i inicijative. Ove godine, u finale su ušla i tri programa iz Srbije – ”Moja prva plata”, ”Digitalna ekspedicija” i ”Nesalomivi”. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter