Izvor: Telegraf
03.11.2023 u 18:07
1

KO JE BIO VOJVODA MOMČILO ĐUJIĆ? Spasio Srbe sa Dinare od ustaškog noža, „Popo vatra“ ušao u legendu

Vojvoda Momčilo Đujić spasio Srbe od Ustaša

Đujićevi četnici su sa uspehom držali ustaše dalje od Knina i okoline, što je Srbe spasilo od daljih pokolja, za razliku od naših sunarodnika koji su bili izvan teritorije koja je bila pod Đujićevom kontrolom.

Na današnji dan 1907. godine, u selu Kovačić kod Knina u Kraljevini Dalmaciji, koja je bila administrativna jedinica u sastavu Austrougarske, rođen je sveštenik i vojvoda Momčilo Đujić. Bio je najstariji od petoro dece Rada Đujića i Ljubice.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KO JE BIO VOJVODA MOMČILO ĐUJIĆ? Spasio Srbe sa Dinare od ustaškog noža, „Popo vatra“ ušao u legendu”

  1. Kada će te prestati da veličate te zlikovce, da li stvarno mislite da ovoj zemlji nema školovanih i da niko sem vas nije učio istoriju ili pak da su mu roditelji ili rodjaci pričali ko se protiv koga borio u drugom sv. ratu.Koliko je Momčilo Dujić sa njegovim četnicima zaklao srba.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter