Izvor: Alo.rs
08.11.2020 u 14:50
0

KONAČNO! Pančevo dobilo mašinu koja ubrzava PCR testiranja

Laboranti su dosad radili u dve smene i sve pripremali ručno, što je usporavalo rad i izdavanja rezultata o infekciji korona virusom.

Zavod za javno zdravlje iz Pančeva, koji radi PCR testiranja za ceo južni Banat, danas je dobio novu mašinu za automatsku pripremu uzoraka, koja znatno ubrzava njihov rad.

U pitanju je donacija vredna 3,7 miliona dinara, poklon nemačke firme koja gradi fabriku u Pančevu

SVE O SPORTU

ČESTITKE SAMO PLJUŠTE ZA ĐOKOVIĆA: Specijalni pozdravi za Novaka od „njegovih“ crveno-belih (FOTO)

ĐOKOVIĆI SKROMNO I OPUŠTENO NA VIKENDU U PRIRODI (FOTO)

ŠPANAC NE PRESTAJE DA ŠOKIRA: Nadal se poklonio još jednom teniseru

POL POGBA IPAK IDE IZ MAČESTERA: Junajted odredio cenu za koju je spreman da ga pusti

SRBIJA OSLABLJENA NAPADA SUKNJICE: Orlovi bez Đuričića protiv Škotske

Novi „robot“, kako je nazvan aparat, stigao je u pančevački Zavod za javno zdravlje sredinom oktobra, a onda je usledila je edukacija zaposlenih i sada je ta mašina u upotrebi.

Laboranti su dosad radili u dve smene i sve pripremali ručno, što je usporavalo rad i izdavanja rezultata o infekciji korona virusom.

„Ovim automatskim analizatorom uspeli smo da udvostručimo broj uzoraka koje u toku jednog dana možemo da uradimo i sada je to 200 uzoraka u jednoj smeni rada“, rekla je za RTS dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Trenutno se dnevno uradi oko 150 uzoraka, a po potrebi to sada može biti znatno više.

Inicijativu za kupovinu novog aparata pokrenuo je gradonačelnik Pančeva, a prihvatila kompanija „Brose“, koja je donirala „robota“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter