Izvor:
31.03.2019 u 16:57
0

LAVROV: Vašingtonu objašnjeno šta naši vojnici rade u Venecueli!

Rusko ministarstvo spoljnih poslova objasnilo je Trampovoj administraciji da ruski vojnici koji su trenutno u Venecueli popravljaju opremu po dogovoru o vojno-tehničkoj saradnji koju su postigli Moskva i Karakas, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova već je komentarisalo ovo pitanje – rekao je Lavrov osvrćući se na izjavu Vašingtona povodom dolaska ruskih vojnika u Venecuelu.

Odgovorili smo na telefonski poziv koji sam dobio od državnog sekretara SAD Majkla Pompea sa približno istim, ali uljudnijim apelom. Objasnili smo šta naši vojnici rade u Venecueli, da obezbeđuju održavanje opreme koju smo isporučili u okviru međuvladinog sporazuma koji je ratifikovao parlament Venecuele, koji je u potpunosti u skladu sa venecuelanskim Ustavom – rekao je Lavrov.

Neki mediji su ranije izveštavali da su Antonov An-124 i Iljušin Il-62 sa ruskim trupama i 35 tona tereta stigli u venecuelansku prestonicu Karakas 23. marta. Predsednik venecuelanske Konstitutivne skupštine Diosdado Kabeljo potvrdio je njihov dolazak.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter