Izvor: Tanjug
29.08.2022 u 10:58
0

LEPA VEST ZA NOVE UČENIKE: Od ove godine besplatno školovanje u Prizrenskoj bogosloviji

Od ove godine svi učenici Prizrenske bogoslovije će imati besplatno školovanje, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

Episkop raško-prizrenski Teodosije razgovarao sa ambasadorom SAD u Prištini o problemima SPC na Kosovu i Metohiji! (FOTO)

U saopštenju se navodi da je, zahvaljujući prilozima dobročinitelja, Eparhija raško-prizrenska obezbedila, putem stipendija, da svi novi učenici Prizrenske bogoslovije, uključujući i one koji su već upisani, imaju besplatno školovanje, udžbenike i internat, uključujući i upis škole za nove učenike.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na taj način Eparhija raško-prizrenska će, zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, moći da podmiri sve troškove školovanja učenika i tako će najviše izaći u susret roditeljima, koji su svoju decu poslali u Prizren, da bi učili bogosloviju.

Rektor Bogoslovije Sv. Chirila i Metodija u Prizrenu i episkop raško-prizrenski Teodosije istakao je da cela naša Crkva, zajedno sa državom Srbijom, ulažu velike napore da se očuva naš narod na Kosovu i Metohiji.

Iskreno se nadamo da će ovo biti dodatni motiv za mnoge roditelje da svoju decu, koja žele da započnu bogoslovsku školu, pošalju upravo u Prizrensku bogosloviju, čime će dati i veliki doprinos našoj Crkvi i Eparhiji sa njenim vernim narodom, pošto je Prizrenska bogoslovija jedan od najvažnijih stubova crkvenog i narodnog života na Kosovu i Metohiji, naveo je episkop Teodosije.

U obnovljenoj Bogosloviji Sv. Kirila i Metodija u Prizrenu uskoro treba da započne nova školska godina. Tridesetak đaka ove škole ujedno su i najbrojniji srpski stanovnici carskog grada u vreme školske godine i njihov dolazak predstavlja veliku radost za preostale Prizrence i celu Eparhiju raško-prizrensku.

Prizrenska bogoslovija osnovana je 1871. godine i dala je veliki broj crkvenih delatnika, arhijereja, sveštenika, monaha i profesora, koji su obeležili istoriju Srpske Pravoslavne Crkve u poslednjih 150 godina njenog postojanja.

Nakon potpune obnove svih školskih objekata 2016. godine, Prizrenska bogoslovija jedna je od najbolje opremljenih škola kod nas, sa najsavremenijim uslovima za internatski život i učenje bogoslovaca.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter