Izvor: Tanjug
16.01.2021 u 14:27
0

LEPE VESTI: Pomoć roditeljima, studentima, borba za povećanje nataliteta u Svilajncu

Odbornici Skupštine opštine Svilajnac odlučili su da se i ove godine iz opštinskog budžeta dodeli jednokratna pomoć za svako novorođeno dete u opštini od 20.000 dinara, a za svako treće u porodici 30.000 dinara.

OVO MORATE ZNATI

OTKRIVENO! Ovo su žrtve MASAKRA kod Sjenice

VELIKO POŠTOVANJE: Naslednik Merkelove prijatelj predsedniku Srbije (FOTO)

SINIŠA BRANKOVIĆ PRIZNAO ZLOČIN: Jezivi detalji sa susđenja za ubistvo Vinke Stojanović

Odlučeno je takođe da se finansira pet vantelesnih oplodnji u iznosu do 500.000 dinara i jednokratno sa po 70.000 dinara nagrade studenti koji imaju prosek ocena iznad devet.

Zahvaljujući ovakvoj populacionoj politici, poslednjih desetak godina, Svilajnac iz godine u godinu beleži sve veći broj novorođene dece, prošle godine ih je bilo 148, 30 odsto više nego godinu ranije.

U ovoj resavskoj opštini je zadnjih godina i veoma inenzivna investiciona aktivnost, izgradnja domaćih i stranih fabrika, što omogućije i opredeljuje mlade ljude iz Svilajnca da ostaju ovde, zapošljavaju se i zasnivaju porodice, ocenjuju u Svilajncu.

Kao posticaj preduzetništvu, opština će finansirati kamate na iznos kredita do 500.000 dinara za 50 preduzetnika opštine na period od godinu dana, odlučili su još opštinski odbornici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter