Izvor:
05.07.2018 u 20:55
0

LONČAR: Građani će za dve do tri godine biti zadovoljni stanjem u zdravstvu!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je u Subotici da bi gradjani u naredne dve do tri godine mogli biti zadovoljni stanjem u zdravstvu, i dodao da bi do tada Srbija mogla da postane lider u regionu.

– Da li se mnogo ulaže, da, da li smo zadovoljni stanjem nismo, nismo ni mi ni gradjani, naš cij je da gradjani budu zadovoljni. To može biti u naredne dve, tri godine, da budemo lideri u regionu – rekao je Lončar novinarima u Subotici nakon što je premijerka Ana Brnabić predstavila rezultate Vlade Srbije u prvih godinu dana njenog mandata.

Odgovarajući na pitanje novinara koliko se ulaže u zdravstvo i da li su gradjani zadovoljni Lončar je podsetio da je mnogo opreme kupljeno i da aktuelna vlast radi na tome da poboljša i ispravi sve ono što je zatekla. Lončar je najavio da će u narednih par dana biti potpisan ugor o rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, a potom slede Vojvodina i Kragujevac. Ministar je naveo da je prema predvidjenom ugovoru iz 2006. do sada trebalo da budu obnovljeni svi KC, i dodao da je tako bilo sada bi se krenulo u ponovnu rekonstrukciju.

– Zatekli smo opremu u magacinu, kupovanu za izbornu kampanju, zabranu specijalizacije, specijaliste starije od 50 godina, da se tako nastavilo ne bi imali nikoga da nas leči, vrata na toaletima nisu mogla da se zatvaraju, kroz prozore je duvalo, ulazila je voda, pa su na njima stajali ćebići, a o tome se nije pisalo jer su se bolnice i KC reklamirali u medijima – rekao je ministar.

Lončar je poručio da niko više neće reketirati zdravstveni sistem dok je on na čelu Ministarstva.

Izvor: Kurir
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter