Izvor:
27.04.2019 u 19:54
0

LSV: Zatražili od RS da se suprostavi nacionalističkim grupama koji vrše pritisak na građane albanske nacionalnosti!

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas od državnih organa "da se suprotstave nacionalističkim grupama koje vrše pritisak na građane albanske nacionalnosti", reagujući na protest meštana beogradskog naselja Borča ispred pekare u vlasništvu građanina albanske nacionalnosti.

"Na društvenim mrežama se pojavila informacija da grupa građana protestuje ispred pekare u Beogradu koja je u vlasništvu građanina albanske nacionalnosti. Ovakvi nacionalističkih izgredi su, pre svega, protivni Ustavu i zakonima Srbije", navodi se usaopštenju LSV.

U saopštenju se navodi da država mora da zaštiti imovinu i sve građane Srbije, kao i da sankcioniše pojedince koji narušavaju pravni sistem države.

– Današnji protesti u Beogradu šalju veoma lošu sliku o Srbiju i baš zato je potrebno pokazati nultu toleranciju prema ekstremizmu – smatraju u LSV.

Grupa meštana Borče protestovala je ranije danas ispred pekare "Roma", jer je jedan od zaposlenih u tom objektu na Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj pokazuje dvoglavog orla – simbol Velike Albanije.

Vlasnik pekare "Roma", Mon Gjuraj, izjavio je da je za fotografiju i sva dešavanja saznao preko društvenih mreža i da nije bio upoznat sa ponašanjem zaposlenog u vreme nastanka fotografije.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter