Izvor: tanjug
14.07.2020 u 19:07
0

MARKO ĐURIĆ o PANDEMIJI: Svet se u poslednjih ŠEST MESECI PROMENIO više nego za 30 GODINA!

Svet se u poslednjih šest meseci promenio više zbog pandemije korona virusa nego u proteklih 30 godina, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Ðurić.

– Geopolitički odnosi pretrpeli su drastičnije promene zbog korona virusa u poslednjih sedam-osam meseci, nego u proteklih 20-30 godina-  rekao je Ðurić na međunarodnom međupartijskom okruglom stolu o bezbednosnoj saradnji usred pandemije korona virusa u organizaciji vladajuće ruske stranke Jedinstvena Rusija u Moskvi, preneo je TAS S.

– Videli smo velike promene koje su uticale na ekonomski i geopolitički pejsaž- naveo je Ðurić.

Prema njegovim rečima, ostaje da se vidi koje će zemlje biti najviše pogođene pandemijom, a koje će povećati svoj ekonomski kapacitet.

PROČITAJTE I OVO

EVO ŠTA KAŽE DR KON: Italijani tvrde da je koronavirus agresivniji u Srbiji, da li je tako?

DAČIĆA KOD MARIĆA: I u Vučićevim redovima ima izdajnika

OČEKUJE NAS DRASTIČNO ZAHLAĐENJE: Todorović otkriva kakvo nas vreme očekuje u avgustu

STANJE U ŠAPCU: U Opštoj bolnici 178 pacijenata,troje na respiratoru

U NOVOM PAZARU DAN ŽALOSTI

– U poslednjih nekoliko meseci, Rusija i Kina su demonstrirale kako organizovane mere države mogu da pomognu u borbi protiv krize- naglasio je Ðurić.

– Oni su unapredili svoje međunarodne odnose na principima humanizma i solidarnosti, pokazali su kako da se bore protiv opšteg zla- rekao je Ðurić.

Prema njegovom mišljenju, Rusija ostaje jedan od stubova globalne stabilnosti i međunarodnog prava.

On je napomenuo da je ruski predsednik Vladimir Putin uspeo da učvrsti položaj Rusije u svetu i da održi ravnotežu snaga u teškoj situaciji.

– Dve zemlje (Rusija i Kina) postale su ostrvo stabilnosti u tom haosu- naglasio je Ðurić.

– Srbija će sa svoje strane podržavati vrednosti zasnovane na principima zajedničkog doma, a ne rasne netrpeljivosti. Srbija će ostati posvećena evropskom multikulturalizmu i uvek ćemo to promovisati u budućnosti-  rekao je Ðurić.

On je, takođe, istakao da je pandemija pogoršala opasnu pojavu kao što je kampanja širenja lažnih vesti koja može destabilizovati čitave države.

Nedavni događaji u Beogradu su primer za to, primetio je Ðurić, misleći na proteste protiv planova vlade da ponovo uvede policijski čas zbog sve većeg broja slučajeva Kovid-19.

On je istakao da će Srpska napredna stranka uvek podržavati Rusiju i Kinu.

Ðurić je, takođe, zahvalio tim državama za pomoć koju su pružile Srbiji u borbi protiv epidemije korona virusa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter