Izvor:
19.01.2017 u 01:47
0

Merkel, Oland i Putin o Ukrajini: TRAŽITI REŠENJE konflikta u NORMANDIJSKOM FORMATU!

Lideri Nemačke, Francuske i Rusije saglasili su se danas da nastave rad na pronalaženju mirnog rešenja za konflikt na istoku Ukrajine u šta će biti uključen i Kijev, rekao je portparol nemačke kancelarke Štefan Zajbert.

Angela Merkel, francuski predsednik Fransoa Oland i ruski predsednik Vladimir Putin razgovarali su preko konferencijskog poziva o situaciji na istoku Ukrajine i daljim koracima u procesu sprovođenja Minskog sporazuma, rekao je Zajbert, prenosi Rojtes.

"Lideri su se saglasili da će Nemačka, Francuska, Rusija i Ukrajina nastaviti da tragaju za mirnim rešenjem konflikta u Normandijskom formatu", dodao je on.

Kako je objasnio, to uključuje stabilizaciju kontinuiranog krhkog primirja, primenu otvorenih pravnih pitanja i razmenu zarobljenika.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/rs_sputnik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter