Izvor: KURIR
20.10.2023 u 15:57
2

MEŠTANI PROKUPAČKOG SELA OČAJNI: Za 15 dana vukovi poklali 19 ovaca!

Za petnaestak dana dvojici meštana planinskog sela Bublica kod Prokuplja vukovi su poklali 19 ovaca, od toga Bojanu Alimpijeviću četiri i Nenadu Pejoviću 15 ovaca. Meštani su očajni, ali do sada nisu ni znali kome da se obrate za štetu i eventualnu pomoć.

Baš juče, samo sam ušao u kuću da popijem vodu, jer čuvam ovce u dvorištu, i izašao, ajde da kažem posle pet minuta, jednu su već zaklali. Još je bila živa kada sam naišao. Užasan prizor– jada nam se Alimpijević.

On dodaje da su njemu ovih dana zaklali ukupno četiri, a da je njegov komšija Pejović prošao mnogo gore.

ŽIVADIN PRODAVAO AUTO-DELOVE, A SAD ZGRĆE PARE NA NOVOM BIZNISU: Niko u Srbiji nema ono što on proizvodi, pomaže mu cela porodica

Ima četiri do pet vukova i svaki dan prave haos. Visoko je rastinje, lako se sakriju i samo iskaču. Jednu ovcu zakolju najviše za minut i po, jer je hvataju za vime, a tu je koža najtanja i ona odmah ugine – očajan je Alimpijević.

U Udruženju lovaca „Toplica“ u Prokuplju kažu da su i oni juče obavešteni o tome, ali da postoji procedura koja mora da se ispoštuje.

Odmah nakon što se nešto tako dogodi, slučaj mora da se prijavi, te izlazi veterinar da utvrdi činjenično stanje. Tek ako se ustanovi da je zaista reč o vuku, mogu da se i van sezone, zbog bezbednosti organizuje hajka – objašnjava upravnik Lovišta „Toplica“ Prokuplje Vladan Lazić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “MEŠTANI PROKUPAČKOG SELA OČAJNI: Za 15 dana vukovi poklali 19 ovaca!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter