Izvor: Tanjug
21.12.2020 u 12:59
0

Mihajlović primila u oproštajnu posetu Negre: Dobra saradnja

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović primila je danas u oproštajnu posetu direktorku Evropske investicione banke (EIB) za zapadni Balkan Dubravku Negre, poručivši da je saradnja sa EIB-om bila veoma dobra i da su postignuti ozbiljni rezultati.

Mihajlović i Negre su se saglasile da je prostora za saradnju mnogo, posebno jer će u narednoj deceniji energetika biti najvažniji sektor, posebno iz ugla klimatskih promena i energetske efikasnosti, navodi se u saopštenju.

Ministarka je poručila da su u prethodnom ministarstvu napravljene ozbiljne stvari, posebno kada je reč o vodnom saobraćaju i ulaganjima od 300 miliona evra, kojih, kaže, do 2012. nije bilo.

Naglasila je da je sa EIB mnogo potencijala za saradnju, posebno kada je reč o gasnoj interkonekciji, obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti.

Mihajlović je izrazila uverenje da će i sa novim direktorom EIB imati odličnu saradnju.

Negre je zahvalila potpredsednici Vlade i timu Ministarstva na odličnoj saradnji i poručila da je u prethodnom periodu dosta toga urađeno u putnoj i železničkoj infrastrukturi, kao i na Dunavskom koridoru.

Navela je i da se u energetici u prethodne četiri godine nije uradilo mnogo zajedničkih projekata, ali da prostora za saradnju ima, jer će, dodaje, u narednoj deceniji energetika biti najvažniji sektor, posebno iz ugla klimatskih promena i energetske efikasnosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter