Izvor: BSC Happy
17.02.2023 u 15:51
0

MINISTAR ĐERLEK SA IGOROM KNEŽEVIĆEM: Sastanak o unapređenju regionalnog razvoja južnog Banata (FOTO)

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek razgovarao je danas u Pančevu sa direktorom Regionalne razvojne agencije južni Banat Igorom Kneževićem o ciljevima i projektima agencije za unapređenje regionalnog razvoja ovog područja.

Ministar Đerlek pohvalio je delovanje ove najmlađe banatske agencije u cilju unapređenja razvoja infrastrukture i podrške lokalnim samoupravama i njihovim institucionalnim kapacitetima, saopštila je Regionalna razvojna agencija južni Banat.

Imajući u vidu da je razvoj regiona važna inicijativa i jedan od prioriteta ove vlade, Đerlek je naveo da je u toku sagledavanje konkretne situacije na terenu, provera kapaciteta svih regionalnih agencija i modaliteta saradnje u budućem periodu.

SRPSKI VATROGASCI VRATILI SE IZ TURSKE: Svečani doček sprema se u Palati Srbije

U tom smislu je, kako je naglasio, važno iskoristiti iskustvo i znanje koje agencije imaju na terenu, kako bi se u najkraćem roku postavili temelji projektne saradnje sa resornim kabinetom.

Predstavljajući prethodne i planirane aktivnosti, direktor Regionalne razvojne agencije južnog Banata ocenio je da značajne rezultate daju, ne samo međuopštinske, već i međunarodne i prekogranične saradnje i kao pozitivan primer istakao projekat zaštite i održive upotrebe poljoprivrednog zemljišta i voda u pograničnom regionu, u okviru saradnje Srbije i Rumunije.

Kao najznačajnije projekte, Knežević je naveo poboljšanje digitalnih usluga za građane južnog Banata i satelitski monitoring, otkrivanja curenja vode i mikrolokacija terenskih gubitaka na mreži za vodosnadbevanje u južnom Banatu na teritoriji više gradova.

Govoreći o glavnim izazovima ovog okruga, on je ukazao na nužnost realizacije i implementacije projekata koji se bave rešavanjem komunalnog otpada.

SPC I NJENI VERNICI DANAS SLAVE SVETOG ISODORA PELUSIOTA: Izgovorite ovo, jer njegove reči pomažu na poslovnom polju i duhovnom razvoju!

Ministar Đerlek i direktor Regionalne razvojne agencije južnog Banata saglasili su se da je pomoć malim privrednim i poljoprivrednim proizvođačima, kao i otvaranje logističkih centara za podršku, od vitalnog interesa, ne samo za podsticanje ekonomskog razvoja, već i zaustavljanje negativnih migracionih kretanja, pre svega u pograničnim oblastima.

Đerlek ukazao je na to da je regionalni razvoj međuresorna kategorija i da je saradnja svih aktera suštinski važna za ovu kompleksnu oblast, kojoj, kako je dodao, najveću snagu daju regionalne agencije sa svojim iskustvima na terenu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter